Anlık Bildirim

Nvidia, AMD'nin hacimli kart satışında sıkıntı yaşadığına inanıyor

Nvidia, AMD'nin hacimli kart satışında sıkıntı yaşadığına inanıyor

Nvidia'ya yakın kaynaklar Santa Clara merkezli firmanın ATi Radeon HD 5000 serisi için şu an ciddi bir endişe duymadığını ziran AMD'nin büyük bir etki yaratacak kadar çok kart satamadığını iddia ediyorlar. Bilindiği üzere AMD, DirectX 11 destekli ekran kartlarını Eylül ayı içerisinde pazara sunmaya başlamış, son olarak çift grafik işlemcili Radeon HD 5970 modeliyle yeniden liderliği ele geçirmişti.

DirectX 11 destekli ekran kartları iki aydan fazla bir süredir pazarda olmasına rağmen, şu an ciddi şekilde bulunabilirlik sıkıntılar yaşandığı endüstri tarafından bilinen bir gerçek. TSMC firmasının yaşadığı 40nm verimlilik problemleri üreticileri ciddi şekilde etkilerken, oluşan yüksek talep yeteri miktarda karşılanamadığı için fiyatların da doğal olarak yukarı çıktığı gündeme gelen detaylar arasında yer alıyor.

DirectX 11 yarışında rakibinin gerisinde kalmış olmasına rağmen hacimli üretim konusundaki sorunlarla birlikte DirectX 11 destekli oyunlar henüz yaygınlaşmadığı için en azından bu aşamada endişe duymadığı belirtilen Nvidia cephesinde adetli satışlarla ilgili bazı sıkıntılar var. Zira üretici firmaların 55nm GT200b için kıtlık yaşadığı, yeteri kadar GPU'nun temin edemedikleri son dönemde sık sık dile getiriliyor.

AMD'den yapılan açıklamada ATi Radeon HD 5000 serisi için yüksek adetlerde satışın Aralık ayında başlayacağı belirtiliyor. Nvidia cephesiden ise Fermi tabanlı yeni nesil GeForce serisi için en iyimse senaryo Ocak ayını işaret ederken, kartların Nisan ayına kalabileceği dahi söyleniyor. AMD ise Ocak ayında Radeon HD 5600 serisini ve DirectX 11 destekli mobil GPU'larını lanse etmeye hazırlanıyor.

Hem AMD hem de Nvidia'nın Ocak ayında açıklayacakları dördüncü çeyrek finansal sonuçları, ekran kartı satışlarında değişimi çok daha net bir şekilde görmemizi sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim