Anlık Bildirim

Nvidia’nın Arm’ı satın alma süreci zorlaşıyor

Nvidia, 40 milyar dolar yatırım ile Arm'ı satın alacağını duyurmuştu. İngiltere Rekabet Kurumu tarafından onay beklenen anlaşmanın, yayınlanan rapor ile süreci daha da zorlaşacak.

Nvidia’nın Arm’ı satın alma süreci zorlaşıyor Tam Boyutta Gör

2020 yılının Eylül ayında Nvidia, 40 milyar dolar yatırım ile yarı iletken sektöründe büyük ses getiren ARM’ı satın alacağını açıklamıştı ve 18 ay içerisinde tamamlanacak anlaşmanın, devlet kurumları tarafından onaylanması bekleniyordu. Nvidia ile Arm’ın birleşmesi Google, Microsoft ve Qualcomm tarafından büyük tepkilere yol açarken, İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Önemli teknolojiler için sorun yaratabilir

CMA raporunda, Arm Holdings Plc’nin Softbank’tan Nvidia tarafına geçmesinin ''önemli rekabet endişelerini'' arttırdığı belirtilirken, birleşmenin yeniliği bozacağını ''NVIDIA kontrol bölümünün, şirketin rakipleri için kilit teknolojilere erişimlerini sınırlayarak inovasyonu boğacağını ve gerçek sorunlar yarabileceğinden endişe duyduklarını'' dile getirdi.

CMA, Arm birleşmesinin tüketicilerin yeni ürünleri kaçırmasına veya fiyat artışlarına sebep olacağını belirtirken Nvidia tarafı, birleşmenin Arm, lisans sahipleri, rekabet ve Birleşik Krallık için fayda sağlayacağını düşünüyor. CMA’nın görüşlerini ele almayı ve hükümetin endişelerini çözme fırsatını dört gözle beklediklerini söyleyen şirket, anlaşmanın olumlu sonuçlanması için tüm fırsatları değerlendirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim