Anlık Bildirim

Nvidia: Stok sıkıntısında tek sorun GPU değil

RTX Ampere kartlar satışa sunuldukları günden bu yana stok sıkıntısıyla gündeme geliyor. Bir yetkilinin açıklaması stok sıkıntısının birden fazla donanımda yaşandığını ortaya çıktı.

Nvidia: Stok sıkıntısında tek sorun GPU değil Tam Boyutta Gör

GPU devinini RTX 3000 modelleri önceki neslin üzerine hacimli performans artışı getirse de stoklarda kart bulamayan oyuncular için pratikte getiremedi.

 

Bir teknoloji konferansında konuşan Nvidia’nın Finans Müdürü Colette Kress dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kress’e göre RTX 3000 serisi çözümlerin raflarda bulunamamasının tek nedeni GPU üretiminde yaşanan stok sıkıntısı değil.

Multifaktoriyel bir stok sıkıntısı yaşanıyor

Samsung’un yeterli kadar zar üretememesinden yakınan Nvidia GPU’nun yanı sıra ekran kartını oluşturan diğer bileşenleri edinmekte de güçlük çekiyor. Yine de yaşanan tablo bir hayli tuhaf karşılanıyor zira bu tür anlaşmalar uzun süre öncesinden yapılıyor.

 

Son olarak Kress geçtiğimiz haftalarda Jensen Huang’ın belirttiği stok sıkıntısının geçmesinin birkaç ayı bulabileceği tahminini yenilemiş.

Bununla birlikte Nvidia stok durumunda günden güne iyileşme katedilmesine karşın kesin tarih vermekten kaçınmış. Yıl bitmeden ek bilgi sağlanacağını da ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim