Anlık Bildirim

NVMe 2.0 standardı ile PCIe hard disk sürücülere destek geliyor

Hız konusunda yavaş yavaş kabuğunu kırmaya başlayan HDD sürücülerin SATA 3 bağlantısı üzerinden darboğaza düşme ihtimaline karşı NVMe 2.0 standardı yardıma geldi.

NVMe 2.0 neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Computex 2021 fuarının bitimine yakın sürpriz yapan duyurulardan birisi de NVMe standardı ile ilgiliydi. NVMe 2.0 standardı hard disk sürücülere de önemli bir bağlantı desteği ile geliyor. 

NVMe 2.0 neler sunacak?

Flash belleklerin tam potansiyelini kullanmasını sağlayan NVMe standardı yeni sürümü ile üreticilerin kullanımına sunuldu. NVMe 2.0 ile PCIe üzerinden bağlanan hard disk sürücülerine de destek sunuluyor. 

Veri aktarım hızları anlamında HDD cephesi oldukça geride kalmıştı ancak Seagate Mach.2 sürücüsü 524MB/s hızlarına ulaşarak yeni bir dönemin habercisi olmuştu. Haliyle SATA 3.0 standardının ötesine geçecek bir şeylere ihtiyaç vardı. 

NVMe 2.0 standardı bunun haricinde Zoned Namespaces (ZNS) teknolojisine de destek sunuyor. Samsung’un ilk ürünü geliştirdiği ZNS SSD teknolojisi disk alanında verileri kullanım türüne göre depolayarak daha uzun ömür sunabiliyor. 

NVMe Endurance Group Management medya içeriklerinin daha iyi kontrolünü sağlarken, NVMe Key-Value Command Set ise SSD alan adına yazarken mantıksal blok adresleri yerine anahtar kullanarak verimliliği arttırıyor. NVMe 2.0 önceki mimarilerle de uyumlu olacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim