Anlık Bildirim

Türkiye'nin kripto para ile ödemeyi yasaklamasıyla Bitcoin düşüşe geçti

TCMB'nin kripto varlık ile ödeme hizmetini yasaklamasının ardından Bitcoin başta olmak üzere pek çok kripto para birimi düşüşe geçti.

Türkiye'nin kripto para ile ödemeyi yasaklamasıyla Bitcoin düşüşe geçti Tam Boyutta Gör

Dün akşam Resmi Gazete’de yayınlanan TCMB’nin kripto varlık yönetmeliğiyle eş zamanlı olarak başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para piyasasında küçük çaplı bir fiyat düzeltmesine gidildi. Bir çok kripto para değer kaybederken yabancı haber kaynakları bu düzeltmenin gerekçesi olarak TCMB’nin kripto para hamlesini gösterdi.

Günün ilk saatlerinde Resmi Gazete’de yayınlanan kripto para yönetmeliğinin toplumun çok büyük bir kesiminin tepkisini toplaması sonucunda TCMB sabah saatlerinde açıklamada bulunmuş ve “Kripto varlıklar merkezi bir muhatabın bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstergesi, anonim yapıları sebebiyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi” gibi sebepleri göstererek kripto paraların ödeme yöntemi olarak kullanılmasının yasaklandığını açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra kripto para borsasında yaşanan gerileme yabancı basında gözlerin Türkiye’ye çevrilmesine neden oldu.

Decrypt haberinde “Türkiye kripto ödemeleri yasaklarken, Bitcoin düşüyor” başlığı altında bu gerilemenin sebebi olarak Türkiye'nin aldığı kararı gösterdi. Haberde, “Türkiye, doğrudan veya dolaylı olarak ödeme amacıyla kripto para kullanımı yasakladı. Karar açıklandıktan kısa bir süre sonra Bitcoin %2’lik değer kaybetti” ifadesine yer verildi.

Türkiye kripto paralarda 4. sırada

Türkiye’nin en çok kripto para kullanan ülkeler sıralamasında 4. sırada bulunduğunu belirtelim. Aynı zamanda Chainalysis’in Küresel Kripto Benimseme Endeksi’nde 154 ülke arasında 29. sırada yer alan Türkiye için Chainalysis’in raporunda şu ifadelere yer verildi:

“Türk Lirası son yıllarda son derece dalgalı bir seyir izledi ve bazılarının tasarruflarının bir kısmını kripto para birimine kaydırmasına neden oldu” 

Yapılan açıklamalardan sonra kripto para piyasasının ne yönde hareket edeceği ve kararın nasıl tepkilere yol açacağı ise merak konusu.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
35814 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim