21. yüzyılda değişen beslenme alışkanlıkları sebebiyle birçok kişi kilo problemi yaşamakta ve diyabet artık çağımızın hastalığı haline gelmekte. Kilo kontrolünün çeşitli yöntemleri de bulunmakla birlikte gastrik bypass cerrahisi de tedavi yöntemlerinden birini oluşturuyor ancak bu yöntem invaziv ( girişimsel ) olmakla birlikte çeşitli komplikasyonlara da neden olabiliyor.
Texas A&M University araştırmacıları 1 cm uzunluğunda mikro ledler içeren ve içerisinde mikro çip barındıran bir tür implant geliştirdi. İmplant kendisine iletilen radyo dalgaları sayesinde bünyesinde barındırdığı ledlere güç sağlıyor.
İmplant
Geliştirilen implant cerrahi olarak mideye implante ediliyor ve böylece vagus olarak adlandırılan ve parasempatik aktiviteyle çeşitli organlar üzerinde etkili olan sinire komşu oluyor.
İmplanta radyo dalgaları gönderildiğinde implantta bulunan ledler parlıyor ve vagus sinir stimülasyonu ( uyarısı ) sebebiyle kişi bu uyarıyı tokluk olarak algılıyor yani diğer bir deyişle hasta kendini aç hissetmiyor ve daha az gıda tüketiyor.
Yeni geliştirilen implant yürütülen fare deneylerinde olumlu sonuç vermekle birlikte araştırmanın bulguları Nature Communications adlı dergide yayımlandı.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


yakında p.vatif çıkarır bu marka. yapmadığı birşey kalmadı zaten.
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.