Anlık Bildirim

S-500 'Prometheus' hava savunma sistemi,test hedefini başarıyla imha etti

Geliştirme faaliyetlerinde sona gelinen Rus yapımı yeni nesil hava savunma sistemi S-500'ün atış testleri görüntülendi.Edinilen bilgiye göre ateşlenen füze,hava tehdidini yüksek irtifada vurdu.
S-500 'Prometheus' hava savunma sistemi,test hedefini başarıyla imha etti Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere Türkiye’nin de tedarik ettiği S-400 uzun menzilli hava savunma füze sistemleri ile ilgili gelişmeler hala ülke ve dünya gündemindeki güncelliğini korurken Rusya Savunma Bakanlığı tarafından, S-500 ‘Prometheus’ füze sisteminin gerçek atış tatbikatı görüntüleri paylaşıldı.


Hipersonik hedefler ve uzay tehditlerine karşı tasarlandı

Yapılan açıklamada, S-500 hava savunma füze sistemlerinin, ülkenin güneyinde bulunan Kapustin Yar eğitim sahasında başarıyla test edildiği ve yüksek hızlı balistik hedefin vurulduğu belirtildi.Açıklamanın devamında, S-500 hava savunma sisteminin dünyada bir benzeri daha olmadığı, sistemin tüm irtifa ve hız aralıklarında potansiyel bir düşmanın mevcut ve gelecekteki muhtemel uzay-hava saldırılarını bertaraf etmek için tasarlandığı aktarıldı.

Rusya Devlet Ajansı RIA’ya konuşan Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin:

‘’ S-500,düşman savaş uçaklarını ve hatta dünyadan yüzlerce kilometre uzaklıktaki düşük yörünge uyduları ve hipersonik silahları yok edebilecek kapasitede olacak.Bu nedenle S-500, birinci nesil uzay savunma sistemi olarak tanımlanabilir zira bunu şu an yapabilen herhangi başka bir sistem yok.’’  değerlendirmesinde bulundu.

S-500 'Prometheus' hava savunma sistemi,test hedefini başarıyla imha etti Tam Boyutta Gör

S-500’ün 600 kilometreye kadar genişletilmiş menzile ve 185 kilometreden daha yüksek bir irtifaya sahip olmasının yanında algılanan hedeflere karşı S-400’e göre çok daha düşük tepki süresi bekleniyor.İlk teslimatın 2021 yılı içinde yapılması ve sistemin Moskova’ya konuşlandırılması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10526 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, hava savunma sistemi ve
2 etiket daha s-500 Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim