Anlık Bildirim

Osmanlıca metinleri bir araya getiren dijital kütüphane: Wikilala

Wikilala, Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait kitap, makale, gazete ve dergi gibi matbu içerikleri dijital ortama taşıyor. Bu içerikler arasında Latin alfabesiyle arama yapılmasını sağlıyor.

Osmanlıca metinleri bir araya getiren dijital kütüphane: Wikilala Tam Boyutta Gör

Osmanlı İmparatorluğu zamanında yazılan metinler dijital bir kütüphaneye toplandı. Wikilala ismindeki dijital kütüphane, matbaanın kullanımından Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşüne kadarki süreçte basılan 109 bin 321 içeriği bünyesinde barındırıyor.

https://www.wikilala.com/

Wikilala’da Osmanlıca olarak yazılmış kitaplar, makaleler, gazeteler, dergiler, belgeler ve tabelalar gibi çeşitli metinler yer alıyor. Sitedeki arama özelliği sayesinde herhangi bir konu hakkındaki tüm içerikler listeleniyor. Üstelik latin harfleriyle aramayı da destekliyor.

Wikilala arşivine erişmek ve Osmanlıca içerikleri görüntülemek sene sonuna kadar ücretsiz. Ücretsiz bir şekilde kaydolarak ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Wikilala ekibi, Osmanlıca matbu metinlere ulaşarak dijital ortama aktarılmasını sağlıyor. Arşivin genişleyeceği ifade ediliyor. Ayrıca Eski Türkçe metinlerin günümüz Türkçesine çevirisi de yapılıyor. Wikilala ekibinin yanı sıra siz de elinizdeki Osmanlı dönemine ait metinleri platforma girebilirsiniz. “Sen de yükle” kısmından elinizdeki metni gönderebiliyorsunuz. Yetkililer inceledikten sonra elinizdeki metnin herkese ulaşmasını sağlıyor. Wikilala sitesinde şu an için pek çok hata mevcut. Bazı sayfalarda site hata veriyor. Önümüzdeki aylarda daha stabil bir yapıya kavuşacaktır.

Güncelleme: Wikilala, 2021 sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek. Kayıt olmanız yeterli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20633 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
osmanlı imparatorluğu, türkçe ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim