Anlık Bildirim

2019 Volvo S60 modelinde dizel seçeneği bulunmayacak

Geçtiğimiz yıl dizel satışlarını durduracağını açıklayan Volvo, bu sözünü tutmaya başladı. Financial Times'a konuşan Hakan Samuelsson, 2019 Volvo S60 modelinde dizel motor bulunmayacak dedi.

2019 Volvo S60 modelinde dizel seçeneği bulunmayacak Tam Boyutta Gör
 

Volvo CEO’su Hakan Samuelsson, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada şirketin yeni dizel motorlar geliştirmeyeceğini belirtmişti. Görünen o ki İsveçli üretici bu kararının arkasında durarak dizel motor seçeneğini ürün gamı içerisinden çıkarmaya başlıyor. Bu karardan ilk etkilenen model ise 2019 Volvo S60 sedan olacak.

Financial Times’a röportaj veren Samuelsson, merakla beklenen 2019 Volvo S60 modelinde dizel motor seçeneğinin sunulmayacağını açıkladı. Daha önce pek çok kez görselleri sızdırılan araç, önümüzdeki yaz Güney Karolina’da tanıtılacak ve burada bulunan Ridgeville tesislerinde üretilecek.

Dizel satışlarını durdurma kararı oldukça büyük bir değişim, ancak bu kararın arkasında Volvo’nun yeni modellerini elektriklendirme fikri yatıyor. Zira şirket daha önce yaptığı açıklamada 2025 yılı itibariyle satışlarının %50’sini elektrikli modellerin oluşturmasını istediğini söylemişti.

"Daha pahalı ve karmaşık"

Samuelsson’a göre dizeli gözden çıkarmalarının tek nedeni emisyon değerleri değil. “Dizelin daha kirli olduğunu söylemiyoruz, ama daha karmaşık ve pahalı olduğu aşikar.” şeklinde konuşan Samuelsson’a göre yeni emisyon standartlarını karşılayan dizel motorlar üretmek oldukça zorlu ve pahalı bir süreç. Bu da sonuç olarak maliyeti yukarıya taşıyor.

Volvo, dizel motorları bazı modellerde seçenek olarak sunmaya devam edecek. Ancak yeni S60 modelinde dizelin olmayışı, değişimin yaklaştığının bir göstergesi. İsveçli üretici önünde sonunda dizel seçeneğini tamamen kaldıracak. Ancak hangi zaman dilimi içerisinde olacağı henüz bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5407 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, 2019 volvo s60 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim