Anlık Bildirim

Alkollü yakalanan Tesla sürücüsü aracın otomatik pilotta olduğunu söyledi

Kaliforniya'da yasal alkol limitinden iki kat fazla alkol aldığı tespit edilen bir Tesla sürücüsü, aracının otomatik pilot tarafından kullandığını iddia ederek kendini kurtarmaya çalıştı.
Kaliforniya Otoyol Devriyesi (CHP) geçtiğimiz hafta Tesla marka aracıyla San Francisco'daki Oakland Körfez Köprüsü'nün orta şeridinde kendinden geçmiş halde bulunan bir sürücüyü tutukladı. Kaliforniya'daki yasal alkol limitinden iki kat fazla alkol aldığı tespit edilen sürücü kendini kurtarmak için Tesla marka aracının otomatik pilot modunda ilerlediğini iddia etti.
Elektrikli otomobilin San Francisco ve Oakland kentlerini ulusal karayolu üzerinden birbirine bağlayan 7.2 km'lik köprünün ortasında ne için durduğu belirlenemezken Kaliforniya Otoyol Devriyesi sürücünün alkollü araç kullanma şüphesiyle tutuklandığını açıkladı.
Tesla'nın otomatik pilot özelliği devredeyken ölümlü bir kazanın meydana gelmesi ve bir dizi önemli kazanın yaşanması geçmişte de tartışma konusu olmuştu. Bunun sonucunda da Tesla sahiplerinin gelişmiş sürücü yardım sisteminin yeteneklerini yanlış yorumladığı endişesi gündeme geldi.

Otomatik pilot aracı durdurmuş da olabilir

Silikon Vadisi merkezli otomobil üreticisi her fırsatta sürücülerin Autopilot özelliği devredeyken ellerini direksiyonda tutmalarını ve her zaman için kontrolü devralacak şekilde hazır olmaları gerektiğini vurguluyor. Tesla'nın otomatik pilot özelliği sürücünün herhangi bir direksiyon aktivitesinde bulunmadığını tespit ederse aracı otomatik olarak durduruyor.
Yani bu senaryoya göre Cuma günkü olayda tutuklanan sarhoş sürücünün aracı "otomatik pilot kullanıyordu" iddiasının doğru olma ihtimali var. Yani sürücü kendinden geçtikten sonra herhangi bir aktivite algılamayan otomobil kendi kendine durmuş olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7802 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, polis ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim