Anlık Bildirim

Amerikalı şirket, sürücüsüz araçları uzaktan kontrol etmek istiyor

Kaliforniya merkezli küçük bir şirket olan Phantom Auto, sürücüsüz otomobillerdeki sistemin devre dışı kalması durumunda kontrolü uzaktan ele alarak kazaların önlenmesi için çalışmalar yürütüyor.

Amerikalı şirket, sürücüsüz araçları uzaktan kontrol etmek istiyor Tam Boyutta Gör
 

Otomotiv sektöründe son zamanların en çok konuşulan konularından bir tanesi şüphesiz ki sürücüsüz otomobiller. Bu teknolojinin gün geçtikçe daha da ileriye gittiği söylenebilir. Ancak, hala kullanılan sensör ve kameraların aklının karıştığı veya algılayamadığı durumlarla karşılaşılabiliyor.

Özellikle geçtiğimiz haftalarda meydana gelen Uber kazası, insanları bu konuda ikiye bölmüş durumda. 49 yaşındaki bir kadının ölümüyle sonuçlanan bu üzücü kazayla ilgili bir taraf Uber’in sürücüsüz araç teknolojisini suçlarken, diğerleri de bu kazanın çok fazla abartıldığını düşünüyor. Phantom Auto adındaki şirket ise olaya bambaşka bir açıdan yaklaşıyor.

Kaliforniya’da ofisi bulunan Phantom Auto, tüm Ar-Ge çalışmalarını buradaki küçük ofisinden yürütüyor. Bu ofis, aynı zamanda sürücüsüz araç teknolojisi bir sebepten dolayı çalışmadığında uzaktan kontrolü ele alacak sürücülere de ev sahipliği yapıyor.

Uzaktan sürücü kontrolü ele alacak

Phantom Auto’nun amacı, sürücüsüz araç teknolojisinin hata verdiği durumlarda aracın kontrolünü uzaktan sağlayabilmek. Ofisteki koltuğunda oturan bu “uzaktan sürücüler”, araçtaki tüm kamera verilerine erişim sağlayabilecek. Aynı zamanda direksiyon, gaz/fren ve el freni gibi aracın tüm kontrollerini eline alabilecek. Şirketin belirttiğine göre bu uzaktan bağlantılı kontrollerde herhangi bir gecikme yaşanmayacak. Zira kontrollerde yaşanacak milisaniyelik bir gecikme bile kazaya sebebiyet verebilir.

Phantom Auto’nun vizyonu önce kendi ülkesinden başlayarak tüm dünyada sayısız çağrı merkezleri kurarak dev bir sürücüsüz araç filosuna hükmetmek. Bu konuda başarılı olup olamayacaklarını ise zaman gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim