Anlık Bildirim

BDDK'dan taşıt kredilerine yönelik düzenleme: Vade sınırı düşürüldü

Bankacılık Düzenleme ve Denetim Kurumu'nun kredi kartı ve taşıt kredilerine ilişkin düzenlemesi sonrası taşıt kredilerinde vade sınırı düşürüldü. Karardan fiyatı 300 bin TL'yi aşan araçlar etkilenecek

BDDK'dan taşıt kredilerine yönelik düzenleme: Vade sınırı düşürüldü Tam Boyutta Gör

Ülkemizde otomobil fiyatları gittikçe artarken taşıt kredisiyle yeni bir otomobil almayı düşünenleri etkileyecek önemli bir karara imza atıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetim Kurumu (BDDK) bugün taşıt kredilerinde vadeyi düşürdü.

BDDK'nın kararına göre nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi. Aynı şekilde fatura değeri 750 bin lirayı aşan otomobil satın alımlarında ise kredi sınırı 48 aydan 24 aya çekildi. Taşıt teminatlı kredilerde ise vade sınırının 48 aydan 36 aya indirildiğini görüyoruz.

BDDK'nın bu kararının otomobil satışlarını ne düzeyde etkileyeceğini ilerleyen süreçte göreceğiz. ÖTV düzenlemesi ve kurdaki artış yüzünden fiyatı yükselen ve 300 bin lira sınırını aşan modeller bir de bu karardan olumsuz etkilenecek. Örneğin Türkiye fiyatı belli olan yeni Octavia da bu düzenlemeden etkilenecek modeller arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3245 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, taşıt kredisi ve
3 etiket daha vade bddk kredi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim