Anlık Bildirim

Resmen açıklandı: Bugatti ve Rimac güçlerini birleştiriyor

Otomotiv sektörü için bu yılın en büyük haberlerinden biri, Bugatti ve Rimac'ın yeni nesil hiper otomobiller geliştirmek için ortaklık kurması oldu diyebiliriz. İşte ortaklığın detayları:

Otomotivde heyecan verici ortaklık: Bugatti ve Rimac Tam Boyutta Gör

Aylar süren söylentilerden sonra dev ortaklık resmiyet kazandı. Porsche, resmi olarak Bugatti ve Hırvat marka Rimac'ın güçlerini birleştirdiğini açıkladı. Böylece Bugatti için elektriğe geçişin kapıları sonuna kadar açıldı.

Varılan anlaşma kapsamında Bugatti-Rimac olarak bilinen yeni bir ortaklık kurulacak. Bu ortaklığın merkezi Hırvatistan'ın başkenti Zagreb olacak ve bu yılın son çeyreğinde faaliyete geçecek. Rimac, yüzde 55 pay ile yeni şirketin kontrolünü elinde bulunduracak. Porsche ise yüzde 45 paya sahip olacak. Ancak bu noktada Porsche'nin Rimac'ın yüzde 24'üne sahip olduğunu da hatırlatalım. Üstelik Rimac da Hyundai'nin de yüzde 12 hissesi bulunuyor.

Bugatti'nin elektriklenmesine büyük katkısı olacak

İlk etapta iki marka için de değişen çok bir şey olmayacak. Bugatti, Chiron modelini geliştirmeye devam ederken Rimac da bir ay önce örtüsünü kaldırdığı Nevera isimli modelini piyasaya sürmeye odaklanacak. Fakat uzun vadede elektrikli araç teknolojileriyle öne çıkan Rimac'ın etkisini Bugatti modellerinde göreceğiz. Öte yandan Bugatti modelleri Molsheim'de üretilmeye devam edecek.

Basitçe Bugatti-Rimac olarak adlandırılan yeni oluşumda CEO görevini Mate Rimac üstlenecek. Porsche bu noktada 'stratejik partner' olarak anahtar rol üstlenecek ve yeni oluşumun yönetim kurulunda Porsche CEO'su Oliver Blume ve başkan vekili Lutz Meschke de yer alacak.

Öte yandan Rimac'ın da efektif olarak Rimac Group ve Rimac Technology olarak bilinen iki farklı şirkete bölündüğünü görüyoruz. Batarya sistemleri, güç aktarma organları ve diğer elektrikli araç bileşenlerinin geliştirilmesi, üretilmesi ve tedariğinden sorumlu olan Rimac Technology'nin tamamı Rimac Group'a ait fakat diğer markalarla da iş birliği yapabilecek.

Bugatti, her ne kadar köklü tarihi, W16 motoru ve tasarımlarıyla çoğu otomobil tutkununun hayalini süsleyen bir marka olsa da sektörün değişen dinamikleri üreticileri de elektriğe doğru radikal bir değişim geçirmeye zorluyor. Rimac iş birliği bu noktada Bugatti için önemli bir çıkış kapısı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7098 kez okundu.
6 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli araçlar, bugatti ve rimac
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim