Anlık Bildirim

Tesla Cybertruck, arka aks yönlendirme sistemine sahip olacak

Tesla Cybertruck'ın sahip olacağı özelliklerle ilgili yeni bir paylaşımda bulunan Elon Musk, elektrikli pickup'a arka aks yönlendirme sisteminin de ekleneceğini belirtti.

tesla cybertruck ön tasarım Tam Boyutta Gör

Tesla CEO'su Elon Musk, prototip olarak tanıtılmasından bu yana epey konuşulan Cybertruck ile ilgili açıklamalarına devam ediyor. Eğer şirketin mevcut planları değişmediyse, Cybertruck bu yılın sonunda üretim bandına çıkmış olacak.

Twitter'ı aktif şekilde kullanan ve genelde şirket ile ilgili güncellemeleri de bu platformdan duyuran Musk, daha önceki açıklamalarında Cybertruck'ın seri üretim versiyonunun daha küçük olacağını ve tasarımda değişiklikler yapılabileceğini belirtmişti. Fakat daha sonrasında bu fikirden vazgeçti ve değişiklik yapılmayacağını açıklamıştı.

Musk bugün bir paylaşımda daha bulundu ve elektrikli pickup'ın daha önce gösterilen prototiple neredeyse tamamen aynı olacağını söyledi. Musk ayrıca Cybertruck'a arka aks yönlendirme sistemi ekleyeceklerini, böylelikle dönüş çapının azalacağı ve manevra kabiliyetinin iyileştirileceğini de sözlerine ekledi. Bunun yanı sıra Musk'a göre "Birçok harika özellik de yolda".

Genel olarak lüks ve spor otomobillerde karşımıza çıkan arka akstan yönlendirme sistemi, Tesla Cybertruck gibi büyük boyutlara sahip bir araç için son derece faydalı olabilir. Musk'ın da belirttiği gibi bu özellik elektrikli pickup'ı hem yollarda hem de arazide daha kabiliyetli bir araç haline getirecektir.

Hatırlanacak olursa bu özelliği elektrikli Hummer'da görmüştük. GMC, bu özelliğin bir parçası olan 'Yengeç Modu' ile dikkatleri üzerine çekmiş ve beğeni toplamıştı. Cybertruck'ın bir diğer rakibi R1T'nin geliştiricisi Rivian ise olaya farklı bir şekilde yaklaşmış ve dört tekerleğe yerleştirdiği birbirinden bağımsız motorların getirisi olan 'Tank Dönüşü' özelliğiyle dikkat çekmişti. Anlaşılan o ki elektrikli pickup segmenti epey renkli bir rekabete sahne olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim