Anlık Bildirim

2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Daha hızlı, daha verimli ve daha uzun menzilli

Porsche'nin elektrikli spor otomobili Taycan'ın önemli iyileştirmeler içeren 2025 modeli tanıtıldı. 2025 Porsche Taycan daha yüksek performans, menzil ve hızlı şarj yetenekleriyle geliyor.
2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Her açıdan geliştirildi Tam Boyutta Gör
Porsche'nin elektrikli spor otomobili Taycan'ın önemli iyileştirmeler içeren 2025 modeli tanıtıldı. 2025 Porsche Taycan daha yüksek performans, menzil ve hızlı şarj yetenekleriyle piyasaya çıkmaya hazır.

En hızlı seri üretim Porsche

Porsche'nin aylardır test ettiği süper sedan otomobili her açıdan iyileştirildi. Bütün modellerde motor gücü arttırılan otomobil artık çok daha hızlı. Örneğin arkadan çekişli baz modelin 0-100 km/h hızlanma süresi 0.6 saniye azalarak 4.5 saniyeye indi. Tepe seviyede bulunan Taycan Turbo S'in hızlanma değeri ise 0.3 saniye azalarak 2.3 saniyeye düştü ve firmanın en çabuk hızlanan seri üretim modeli oldu.

Motor gücü arttırılan Taycan Turbo S, ön ve arkada bulunan iki motoruyla toplamda 939 beygir güce kavuştu. Bunun yanında otomobil, Sport Chrono paketiyle gelen "push to pass" düğmesi sayesinde 10 saniye boyunca ekstra 94 beygir güç üretebiliyor.

Porsche, performansın yanında yol tutuş ve konfor tarafında da iyileştirmelere gitti. Yeni bütün Taycan modelleri artık adaptif havalı süspansiyonla geliyor. Ayrıca AWD (dört teker çekiş) modeller için Porsche Active Ride süspansiyonu opsiyonel olarak sipariş edilebiliyor.

2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Her açıdan geliştirildi Tam Boyutta Gör

320 kW şarj hızıyla %10'dan %80'e 18 dakikada ulaşıyor

Şarj konusunda da önemli iyileştirmeler ile gelen yeni Porsche Taycan, 800V DC hızlı şarj istasyonlarında ideal koşullarda 320 kW'a kadar hızda şarj olabiliyor. Bu değer önceki modelden 50kW daha fazla. Porsche ayrıca 400V şarj cihazlarında hızı optimize etmek için standart bir 150 kW DC/DC dönüştürücü de içeriyor. Artan şarj hızıyla yeni Taycan artık %10'dan %80 şarj seviyesine sadece 18 dakikada çıkabiliyor.

2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Her açıdan geliştirildi Tam Boyutta Gör
Batarya kapasitesi 12 kWh arttırılan yeni Taycan'ın bataryası artık 105 kWh büyüklüğünde. Resmi bir derecelendirme olmasa da Porsche, 2025 Taycan'ın kendi testlerine göre 587 km menzil sunduğunu belirtiyor. Bu değerin büyük kapasiteli batarya için geçerli olduğunu belirtelim. Porsche, aracın verimliliğini arttırmak için yeni bir modifiye pulse inverter, yeni termal ısı yönetimi sistemi ve yeni bir ısı pompası kullandığını belirtiyor.

Dış tasarım da elden geçirildi

Aracın dış görünümünü de elden geçiren Porsche, yeni farlar ve stop lambaları da dahil olmak üzere yeni ön ve arka stiliyle Taycan'ı daha çekici hale getirdi. Yeni ön çamurluklar ve daha düz farlarla Taycan her zamankinden daha sportif görünüyor.

2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Her açıdan geliştirildi Tam Boyutta Gör
Artık otomobilin arka ışık şeridinde 3 boyutlu, cam görünümlü bir tasarıma sahip bir Porsche logosu bulunuyor. Bunun yanında yeni Turbo ve Turbo S modelleri, hem dış hem de iç açıdan diğer versiyonlardan ayıran Turbonite vurgu rengiyle geliyor

Yeni Taycan, iç mekanda da birçok yenilik ile geliyor. Otomobilin siyah ve siyah/barut grisi renklerinde iki yeni derisiz seçeneği sunuluyor. Aracın güncellenen gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi ek işlevlerle geliyor. Direksiyon simidinde artık yeni bir mod düğmesi bulunuyor. Porsche, Apple CarPlay'in Taycan'ın ekranlarına ve işlevlerine daha derinlemesine entegre edildiğini belirtiyor. Artık merkezi ekranda ve yolcu ekranında video akışları oynatılabiliyor.

2025 model Porsche Taycan tanıtıldı: Her açıdan geliştirildi Tam Boyutta Gör

Fiyatlar

2025 Porsche Taycan modelleri Başlangıç fiyatı
Taycan $99,400
Taycan 4S $118,500
Taycan Turbo $173,600
Taycan Turbo S $209,000
Taycan 4 Cross Turismo $111,100
Taycan 4S Cross Turismo $125,200
Taycan Turbo Cross Turismo $176,300
Taycan Turbo S Cross Turismo $211,700

Aracın fiyatları 99.400 dolardan başlıyor ve en tepe seviyede Taycan Turbo S Cross Turismo için 211.700 dolara kadar yükseliyor. Fiyatlarda 2024 model Taycan'lara göre 800 dolar ile 14.200 dolar arası artış olduğu görülüyor. Porsche, müşterilerin yeni 2025 Taycan'ı bugün sipariş etmeye başlayabileceklerini belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim