Anlık Bildirim

ÖTV düzenlemesi 2. el otomobil fiyatlarını etkiler mi?

Tüketici kısa süre önce yapılan ÖTV düzenlemesinin 2. el otomobil fiyatlarına etki edip etmeyeceğini merak ediyor. Veri analiz şirketi Cardata'nın bu soruya verdiği yanıt pek de iç açıcı değil.

ÖTV düzenlemesi 2. el otomobil fiyatlarını etkiler mi?

Hatırlanacağı üzere kısa süre önce otomobillerde ÖTV matrahları güncellendi. Bu sayede fiyatı 276 bin TL ile 320 bin TL arasında olan otomobillerin fiyatlarında bir miktar düşüş yaşandı.

Sıfır otomobiller bir yana dursun, vatandaşlar daha çok bu düzenlemenin 2. el otomobil fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyor. Veri ve analiz şirketi Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, konuyla ilgili açıklamalarında bu soruya da yanıt verdi ve 2. el otomobil fiyatlarında ani bir düşüş yaşanmayacağını söyledi.

Yalçın, konuyla ilgili açıklamasında "İkinci el araç fiyatlarına bu ÖTV matrah güncellemesinin hemen kısa vadede bir etkisi olmaz. Yani ikinci el araç fiyatları hemen düşmez. Zaten ikinci el fiyatlarındaki düşüş de -ki o da bazı modellerde- C ve B segmenti ikinci el araçlarda olur. O da bazı modellerinde. Ama fiyatların düşmesi hemen olmaz, iki ayı bulur, o da yüzde 2-3’ü geçmez.

Ayrıca yüksek maliyetli ikinci el araç satın alana bayi ve galeriler, fiyatların düşmesiyle ellerindeki ikinci el araçlar sıfır fiyatlarından yüksek kalacak. Buna dayanamayacak olan bayi galeri ve esnaf fiyatları aşağı çeker ikinci elde. Gücü olan çekmez. 3-4 ay daha bekler ki tekrardan sıfır araç fiyatları yeniden yükselsin" şeklinde konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8614 kez okundu.
50 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, 2. el otomobil ve otomobil fiyatları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim