Anlık Bildirim

PlayStation 4'te artık çocuklar için süre kısıtlaması yapılabiliyor

PlayStation 4'ün yeni yazılım güncellemesi, çocuklarını konsol başından kaldıramayan ebeveynleri sevindirecek önemli bir özellik sunuyor. Artık çocukların oyun oynama süresi kısıtlanabilecek...
PlayStation 4'ün en son yazılım güncellemesi sonunda yayınlandı. Uzunca bir süredir beklenen 5.50 numaralı sürüm ebeveynler için son derece kullanışlı yeni bir araç sunuyor. Bugünden itibaren ebeveynler artık çocuklarına PlayStation 4 oynarken zaman sınırı koyma seçeneğine sahip olmuş durumdalar. Belirlenen limite ulaşıldığında ise çocuklar artık herhangi bir oyun başlatamayacakları gibi oynadıkları oyundan da çıkılacak.
Oynama Süresi Yönetimi (Play Time Management) olarak adlandırılan özellik ebeveynlerin kendilerini konsolda çocuklarının velisi olarak ayarlayabilmelerini sağlıyor. Bu sayede yetişkinler çocuklarının hangi oyunları, ne kadar süre oynadıklarını görebilecek ve konsol başında harcadıkları süreyi sınırlandırmaları mümkün olacak.

Sadece belirli gün ve saatlerde oyun izni verilebilecek

Ayrıca konsol çocukların hafta boyunca belirli gün ve saatlerde oyun oynamalarına izin verecek şekilde de ayarlanabilecek. Örneğin Salı ve Perşembe günleri 16:00 - 18:00 saatleri arasında çocukların iki saatlik oyun keyfi yaşamasına müsade edebileceksiniz. Ayarları değiştirmek veya çocuğunuzun ne oynadığını kontrol etmek isterseniz tüm bu özelliklere PSN hesabıyla, mobil uygulama üzerinden veya telefonunuzdaki yada bilgisayarınızdaki web tarayıcısı aracılığıyla erişebileceksiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim