Anlık Bildirim

Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi!

Covid-19'a karşı geliştirilen en etkili aşılardan birisi olan BioNTech/Pfizer'ın yapan Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti, bu defa da kanser ve MS aşıları için 2023 yılını işaret etti.

Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi! Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl Covid-19 pandemisine karşı geliştirdikleri BioNTech/Pfizer mRNA modelli aşıyla dünyaya isimlerini duyuran Özlem Türeci ve Uğur Şahin çifti şimdi de Alman basınına yaptıkları açıklamada yeni hedeflerinin 2023'e kadar kanser ve MS aşısı geliştirmek olduğunu duyurdular. 

Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu defa da kanser ve MS aşısı için tarih verdi! Tam Boyutta Gör

Koronavirüse karşı geliştirilen en etkili aşılardan birisini geliştiren çift geçtiğimiz aylarda da Angela Merkel'in de katılımıyla düzenlenen Bellevue Sarayı'ndaki etkinlikte liyakat nişanı almışlardı. Aileleri Türkiye'den göçmüş olan Türeci ve Şahin çifti BioNTech firmasını 2008 yılında kurdu. Yaptıkları aşıyla beraber Almanya'nın göçmenliğe bakışına dair değişimi Avrupa Reform Merkezi baş ekonomisti Christian Odandahl'ın şu ifadelerle açıklıyor: "Almanya uzun süre göç konusunda ne kadar açık olması gerektiği konusuyla uğraştı ve savaş sonrasındaki 'misafir işçiler' programı hep sorgulandı. Uğur Şahin'in babası Köln'deki Ford fabrikasında çalışmaya gelen bu misafir işçilerden biriydi, şimdi oğlu dünyayı saran salgına son veren kişi olabilir."

Kaynakça https://tr.euronews.com/2021/06/15/biontech-kanser-as-s-icin-2023-u-isaret-etti https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56464311 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18908 kez okundu.
71 kişi, toplam 77 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
covid19, özlem türeci ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim