Anlık Bildirim

Perseverance aracı Mars’tan ilk kaya örneklerini toplamaya hazırlanıyor

NASA tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, Perseverance Rover isimli Mars gezgininin kızıl gezegenden ilk kaya örneklerini toplamaya hazırlandığı ifade edildi.

NASA’nın Mars gezgini Perseverance, şubat ayında Mars’a gönderilmişti. Gezegende geçmişte yaşam olup olmadığını araştıran araç dün yapılan bir açıklamayla birlikte gezegenden kaya örnekleri toplamaya hazırlanıyor. Bir “dönüm noktası” olarak nitelendirilen olayın iki hafta içinde Jezero Krateri’nde bir bölgede gerçekleşmesi planlanıyor.

Perseverance gezgini Mars'tan kaya örnekleri toplayacak Tam Boyutta Gör

Perseverance, insanlık tarihini değiştirecek

NASA’dan Thomas Zurbuchen, yapılan açıklamalarda, “Neil Armstrong, 52 yıl önce Ay’dan ilk örneği aldığında insanlığın Ay hakkında bildiklerini baştan sona değiştiren bir süreci başlatmıştı. Perseverance de bunu Mars’tan aldığı kaya örnekleriyle yapacak” ifadelerini kullandı.

Araştırma ekibi, Jezero Krateri’nin yaşama elverişli olabilecek antik bir göle ev sahipliği yaptığını düşünüyor. Ekip, örnekleri analiz ederek kayaların mineral ve kimyasal bileşimleri hakkında bilgi sahibi olmayı ve kayaların volkan mı yoksa tortul kökenli mi olduğunu öğrenmeyi amaçlıyor. Bilim insanlarına göre Dünya’ya getirilecek olan örnekler Mars’ta geçmişte yaşam olup olmadığı konusunda önemli bilgiler taşıyabilir.

Perseverance gezgini Mars'tan kaya örnekleri toplayacak Tam Boyutta Gör

Toplanacak olan örneklerin laboratuvar incelemeleri için 2030’lu yıllarda Avrupa Uzay Ajansı ve NASA’nın yaptığı bir geri dönüş görevi ile Dünya’ya getirilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim