NASA'nın tarihi Perseverance görevinden bugün çok önemli bir video yayınlandı. Görevle ilgili küçük bir basın toplantısı düzenleyen NASA, Perseverance'ın Mars'a iniş anlarını gösteren 4K bir video paylaştı. Bu müthiş anları aşağıdan izleyebilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
Yukarıdaki videonun tarihi bir önemi var, zira bugüne kadar hiçbir Mars görevinde iniş anları için yüksek kaliteli bir video çekilememişti. Perseverance görevi bu anlamda uzay araştırmaları tarihinde bir ilk oldu. Kızıl Gezegen'e iniş sürecini ilk kez bu kadar detaylı bir şekilde görme fırsatı yakaladık.
NASA'lı araştırmacılar, Perseverance'ın inişinden tam 30gb boyutunda veri ve 23 bin görsel aldıklarını söyledi.
Perseverance Mars'ın atmosferine bir koruyucu kaplama ve iniş aracıyla giriş yapmıştı. 'Skycrane' ismi verilen iniş aracının görevi, üzerindeki roket iticileri kullanarak Perseverance yüzeye yaklaştığında iniş hızını azaltmaktı. Videonun sonlarında Skycrane aracını da görebiliyoruz.
NASA, Perseverance'ın inişini kaydetmek için dört farklı kamera kullanmış: Bir tane Skycrane iniş aracına, bir tane koruyucu kaplamada geriye dönük olarak ve son olarak iki tane de gezginin iki tarafına yerleştirilmiş. NASA'nın paylaştığı yukarıdaki videoda tüm bu açılardan görüntüler görüyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


söylentiye göre onlardan pek çok teknoloji transferimiz olmuş radyo frekans dalgalarını kullanarak ses ve veri iletme, füzyon silahlar gibi..
amerika çok zaman önceden bu milleti ve topluluğu keşfetmiş ve tanımıştır ancak islam dinini esas alan bir kavim olduğu için bu zamana kadar dünyada kamuoyuna duyurulmamış saklı tutulmuştur. trump başkan olduğu dönemde çok kez bakanlarıyla bir araya gelip bunu dünyaya açıklamayı teklif etmişse de hiçbir zaman hemfikir olamamış ve kabul ettirememiştir.
başka bir söylentide kıyametin bu iki dünya medeniyetinin buluşmadan gelmeyeceğini dile getirmektedir..
adamlar irlanda kırsalından photoshop foto göndermişler bizimkiler onlardan kralcı
Teknoloji forumu böyleyse...
Marsa gidebilmek için şimdi bu araç atmosferin son tabakasını delip geçti öylemi sonra otobanda gider gibi marsa indi sonrada bize ordan resim gönderedi.bana %90 kızacak ama bir bakın bakalım dünyada ki katmanların özelliklerine.
Sizin o yarım kokuşmuş aklınız benim 1 tane beyaz hücrem bile etmez
daha yarım yüzyıl önce indik denilen aya inişi bile kanıtlayamıyorlar bir de mars hikayesini salladılar
anladık abi en büyük sensin
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
10181 kez okundu.
57 kişi, toplam 60 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
perseverance, perseverance video ve