Anlık Bildirim

Pfizer/BioNTech aşısı ergenlik çağı için onay aldı

ABD'de Pfizer-BioNTech aşısının 12-15 yaş arasındaki bireylere yapılabilmesi için ilk onay verildi. Pfizer aşısının yaş kapsamını genişleten klinik araştırma 2260 denek üzerinde yapıldı.

Pfizer/BioNTech aşısı ergenlik çağı için onay aldı Tam Boyutta Gör

Bütün Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken Amerika Birleşik Devletleri'nde Pfizer-BioNTech aşısının 12 - 15 yaş arasındaki bireylere yapılabilmesi için ilk onay verildi. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi yani FDA, gelişmeyi "Kovid 19 salgını ile savaşta büyük bir adım" olarak nitelendiriyor.

Kurumun yöneticisi Doktor Janet Woodcock, bu onayla "normale dönüşe ve salgının sonuna biraz daha yaklaşıldığını" söyledi. Janet Woodcock yaptığı açıklamada, ailelere de seslenerek, onay sürecinde kurumun tüm değerlendirmeleri "titiz ve detaylı" bir şekilde gerçekleştirdiğinden şüphe duyulmamasını istedi.

Pfizer-BioNTech aşısının yaş kapsamını genişleten klinik araştırma 12 - 15 yaş arasındaki 2260 çocuk üzerinde yapıldı. Katılımcılara ya iki doz aşı ya da plasebo uygulandı. Araştırma sonucuna göre, plasebo uygulanan grupta 18 çocukta koronavirüs semptomları görülürken aşı yapılan grupta hiçbir vakaya rastlanmadı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin verdiği onayın ardından aşı Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından da onaylanırsa, ergenlik çağındaki bireylerin aşılanmasına başlanabilecek.

 

Aşı şartları

Pfizer/BioNTech aşısı ergenlik çağı için onay aldı Tam Boyutta Gör

New York ve Oregon'daki bazı büyük üniversiteler, yeniden sınıfta eğitim için, öğrencilere ve kadroya aşı şartı uygulamaya hazırlanan yüksek öğretim kuruluşları arasına katılıyor.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkenin bağımsızlık günü kutlamalarının yapıldığı 4 Temmuz tarihine kadar tüm nüfusun % 70'ine en az bir doz aşı uygulama hedefinde olduklarını söyledi.

Ülkenin büyük bölümünde maske takma kuralları gevşetilirken, birçok eyalette ekonomik faaliyetler yeniden başladı ancak aşıya olan talebin azalmaya başlaması yetkilileri endişelendiriyor.

Wisconsin, Iowa, Connecticut, Güney Carolina, Kuzey Carolina ve Washington eyaletleri, federal devletten aşı talebini azalttı.

Yeni açıklamalar FDA'nin sitesinde duyuruldu.

Kaynakça https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-pfizer-biontech-covid-19-vaccine-emergency-use https://www.fda.gov/emergency-preparedness-and-response/coronavirus-disease-2019-covid-19/pfizer-biontech-covid-19-vaccine https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-57067291 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim