Anlık Bildirim

Pfizer CEO’su: Aşılar hakkında yanlış bilgi yayanlar 'suçlu' olarak nitelendirilmelidir

ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, salı günü yaptığı açıklamalarda sert konuştu. Bourla, aşı dezenformasyonu yayan insanların milyonlarca insanın hayatıyla oynadığını söyledi.

Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısının geliştiricilerinden olan ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’in CEO’su Albert Bourla, aşılar hakkında yanlış bilgi yayan insanlar hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Albert Bourla Tam Boyutta Gör

Bourla salı günü yaptığı açıklamalarda bu insanları ‘suçlu’ olarak nitelendirdi: “Çok küçük bir grup olan bu insanlar, suçlu olarak nitelendirilmelidirler çünkü milyonlarca insanın hayatıyla oynuyorlar ve ölümüne sebep oluyorlar.”

CEO ayrıca sözlerine şunları da ekledi: “Bazı insanlar, diğer insanların duygularıyla oynayarak para kazanmak istiyor. Komplo teorilerini insanların korkularından faydalanmak ve bu durumdan yararlanmak için kullanıyorlar.”

Bourla’nın yorumları, pazartesi günü Kaiser Vakfı (KFF) tarafından yapılan ve 10 Amerikalı vatandaşın 8’inin COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgilendirmelere inandığını gösteren bir anketten sonra geldi.

Tereddütler kalkarsa normale dönebiliriz

Bourla, insanlar aşı olursa hayatın ‘normale’ dönebileceğini de söyledi: “Normal yaşam biçimi ile şu an süren yaşam biçimi arasında duran tek şey; aşılar hakkındaki tereddütlerdir. Bu tereddütler ortadan kalkarsa her şey normale dönebilir.”

Pfizer CEO’su: Aşı dezenformasyonu yayan kişiler ‘suçlu’dur Tam Boyutta Gör

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) pazartesi günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri’nde şu ana kadar 432.111.860 doz COVID aşısı uygulandığını ve yetişkin nüfusunun %70’den fazlasının tam aşılandığını duyurdu. Ülke hükümeti ayrıca COVID-19 takviye aşısının 65 yaş üstü ve tıbbi koşullar sebebiyle COVID’e yakalanma ihtimali yüksek olan insanlara uygulanmasına izin vermişti. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) de takviye aşısının 18 yaş üstüne uygulanmasının uygun olacağını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6276 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Albert Bourla, pfizer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim