Anlık Bildirim

Pfizer, geliştirdiği COVID ilacının hastaneye yatışlarda ve ölümlerde %89 etkili olduğunu açıkladı

ABD merkezli dev ilaç şirketi Pfizer, cuma günü yaptığı açıklamada COVID-19’u tedavi etmek için geliştirdiği ilacın klinik deneylerinin son derece umut verici sonuçlar ortaya çıkardığını ifade etti.

Pfizer/BioNTech aşısının geliştiricilerinden olan ABD’li dev ilaç şirketi Pfizer, cuma günü yaptığı açıklamalarda üzerinde çalıştığı COVID ilacı ile ilgili umut verici açıklamalarda bulundu.

Pfizer: COVID ilacımız %89 etkili Tam Boyutta Gör

Salgın başladığından bu yana COVID’i tedavi edebilecek bir hap arayışı sürüyordu. Bu yüzden de birçok ilaç şirketi bu konuda çalışmalar yürütmeye başlamıştı. ABD’li şirket Merck de bu ilacı ilk geliştiren şirket olarak tarihe geçmişti ve ağızdan alınan ilk COVID-19 ilacının tüm dünyada kullanımı için onay beklemeye başlamıştı. İngiltere de geçtiğimiz günlerde molnupiravir isimli bu ilaca onay verdiğini açıklamış ve bunu yapan ilk ülke olmuştu.

Pfizer de Merck’in dışında COVID-19 hapı üreten ikinci bir ilaç devi. Şirket yaptığı yeni açıklamalarda, ilaçla ile ilgili verileri paylaştı ve pandemiyi sona erdirmede oldukça önemli bir adımın yaklaştığının altını çizdi.  

Pfizer, klinik deneyler sonucunda Paxlovid isimli ilacın hastaneye yatışlarda ve ölüm oranlarında %89’luk bir etkiye sahip olduğunu duyurdu. Molnupiravir ilacında ise bu oranın %50 olduğu belirtilmişti. Şirket buna ek olarak; araştırmanın sonuçlarının çok iyi çıktığını, bu yüzden denemeler için yeni insanları kullanmayacaklarını sözlerine ekledi.

Pfizer: COVID ilacımız %89 etkili Tam Boyutta Gör

'Gidişatı değiştirecek'

CEO Albert Bourla da yaptığı açıklamalarda, ‘Bugün verdiğimiz haberler, COVID-19 salgının gidişatını tamamen değiştirebilecek niteliktedir. Yayınladığımız veriler ilacın, eğer onay alırsa, COVID-19’u ciddi geçirme ihtimalini ve ölüm oranlarını yaklaşık olarak %90 oranında azaltacağını gösteriyor.”

Verilere 1.200’den fazla insan üzerinde yapılan deneyler sonucunda ulaşıldığını belirten şirket, ilacın ‘acil kullanım onayı’ alması için yakın zamanda yetkililere başvurulacağını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim