Anlık Bildirim

PlayStation'dan Xbox Game Pass'e rakip servis geliyor: İlk detaylar paylaşıldı

Sony'nin bir süredir üzerinde çalıştığını bildiğimiz Xbox Game Pass'e rakip servisinden ilk detaylar geldi. Haberlere göre servis 2022 ilkbaharında erişime açılacak. 

Bildiğiniz üzere Microsoft'un Xbox ve PC sahipleri için Xbox Game Pass isimli bir aylık abonelik sistemi bulunuyor. Bu sistemde oyuncular aylık belirli bir ücret karşılığında geniş bir oyun kütüphanesi sunuluyor. Sony'nin ise bu servise rakip bir servis üzerinde çalıştığını biliyorduk ancak şu ana kadar hiçbir detay öğrenememiştik.

Project Spartacus Geliyor

Geçtiğimiz saatlerde Bloomberg'de çıkan haberlere göre Sony'nin üzerinde çalıştığı servisin proje ismi Project Spartacus. Sistem üç aşamalı bir abonelik sisteminden oluşuyor ve 2022'nin ilkbahar aylarında erişime açılması bekleniyor. Sistem aslında temelde Game Pass ile aynı ancak belirgin birkaç fark bulunuyor.

Öncelikle bu üç farklı aşamadan bahsetmek gerek. Aşamalardan ilki, bildiğimiz klasik PlayStation Plus. Klasik PS Plus üyeliğinden bir farkı yok. İkinci aşama ise Plus'ın yanında Game Pass tarzı PS4 ve PS5 oyunlarının bulunduğu bir kütüphaneyi sizlere sunuyor. Son aşamada ise ilk iki aşamadaki ayrıcılıklar, genişletilmiş demo sürümleri, bulut üzerinden oyun oynama ve PS1, PS2, PS3 ve PSP oyunlarına geriye dönük uyumluluk ile ulaşabilceğiniz bir sistem sunacak.

Bahsedilmesi gereken en önemli detaylardan biri de sunulacak oyun kütüphanesinde God of War, Spider-Man ve diğer birinci parti PlayStation oyunlarının yer almayacağı. En azından bu tarz büyük yapımlar belirli bir süreliğine platformda yer almayacak. Bloomberg'deki habere göre Sony, PS Plus ve PS Now sistemlerini birleştirecek ve PS Plus ismi kalırken PS Now markası yavaşça silinecek.

Şimdilik bu bilgiler Sony tarafından onaylanmadı ancak Sony'nin böyle bir sistem üzerinde çalıştığını biliyorduk ve Bloomberg'in haberleri genelde doğru çıkar. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca da Sony bu haberdeki yeniliklere ipucu olabilecek birkaç şey denemişti. Kısaca yakın bir tarihte resmi duyuru göreceğiz gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20348 kez okundu.
35 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation, xbox game pass ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim