Anlık Bildirim

Programcıların neredeyse tamamı yapay zeka araçlarını kullanıyor

GitHub'ın son anket sonuçlarına göre, Amerika'daki programcıların önemli bir kısmı yapay zeka araçlarından faydalanıyor. Peki, AI uygulamaları ne gibi fayda sağlıyor?
programcılar yapay zeka araçları Tam Boyutta Gör
GitHub üzerinden yapılan anket, yapay zekanın geliştiricilerin çalışmaları üzerindeki etkisini ortaya çıkarıyor. 500 kurumsal geliştiriciyle yapılan ankette (bu kişiler 1000’den fazla çalışanı olan Amerikan şirketlerinde çalışıyor) yapay zeka araçlarının programlama topluluğu üzerinde önemli rol oynadığı görülüyor.

Programcıların %92’si günlük işlerinde aktif olarak çeşitli yapay zeka araçlarını kullanıyor.

Anketi yanıtlayanların %70’i yapay zeka araçlarının iş verimliliklerini önemli ölçüde artırdığını ifade etti. Yapay zeka uygulamaları, kod kalitesini iyileştirme, tamamlanma sürecini hızlandırma, yapılabilecek hataları azaltma gibi pek çok fayda sağlıyor.

GitHub'ın anketi yapay zeka araçlarının ayrılmaz bir parça haline geldiği gelişen yazılım geliştirme ortamına ışık tutuyor. Yapay zeka araçlarının benimsenmesi, geliştirme sürecini hızlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda kod kalitesinin artırılmasına katkıda bulunarak daha güvenilir ve verimli yazılım çözümleri sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim