Anlık Bildirim

Qatar Airways, uçaklarında ücretsiz Starlink Wi-Fi vermeye başladı

SpaceX’in Starlink uydu interneti havayollarında yaygınlaşıyor. Qatar Airways, MENA bölgesinde uçaklarında ücretsiz Starlink Wi-Fi hizmeti sunan ilk havayolu şirketi oldu.
Qatar Airways, uçaklarında ücretsiz Starlink Wi-Fi sunuyor Tam Boyutta Gör
Qatar Airways, 2024 yılının 4. çeyreğinde Boeing 777-300ER uçaklarında Starlink WiFi hizmetlerini başlatacağını ve bu hizmeti ilk etapta üç uçak tipine ekleyeceğini duyurdu. Havayolu, iki yıl içinde tüm modern uçak filosunu Starlink internet bağlantısı ile yükselteceğini de duyurdu. Aynı zamanda Qatar Airways, Starlink’i benimseyen MENA bölgesindeki ilk havayolu şirketi oldu.

Havayolu şirketine göre, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde SpaceX'in Starlink çözümü tarafından etkinleştirilen ücretsiz WiFi hizmetleri sunan ilk havayolu şirketi olacak. Qatar Airways, yaptığı basın açıklamasında üç Boeing 777-300ER uçağının 2024 yılının 4. çeyreğine kadar binlerce Starlink uydusundan sinyal alabilecek donanımla donatılacağını söyledi.

İki yıl içinde modern filosunun tamamında Starlink donanımını getireceğini söyleten Qatar Airways, uçak başına saniyede 500 Megabit'e kadar ücretsiz ultra yüksek hızlı Wi-Fi sağlanacağını söylüyor. Firma, bu sayede yolcularının eğlence ve spor videolarının akışı, çevrimiçi oyunlar, zenginleştirilmiş web taraması ve çok daha fazlası gibi çeşitli internet tabanlı hizmetlere erişebileceklerini söylüyor.

Öte yandan Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX’in işlettiği Starlink karada, havada ve uzayda büyümeye devam ediyor. Halihazırda yörüngede dolaşan Starlink uydularının sayısı 6.000’i aşmış durumda. Bu sayı, yörüngedeki tüm uyduların yüzde 60’ı anlamına geliyor. Qatar Airways ise Starlink ile ortaklık kuran en büyük havayolu şirketi olma özelliğini taşıyor. Starlink daha önceleri Hawaiian Airlines, AirBaltic ve Air New Zealand gibi daha küçük havayolu şirketleri tarafından da benimsenmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim