Anlık Bildirim

Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde

Şirketlerin iflasları iki farklı hipotez ile açıklanıyor. İlk hipoteze göre lokanta sektörü robotlar ile yatırım yapılacak kadar büyük gelir sağlamıyor yani yapılan yatırımlar; geliri karşılamıyor.

Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde Tam Boyutta Gör

 

Silikon Vadisi’ne yakınlığı sebebi San Francisco şehri teknolojik gelişmelerden ilk etklienen şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Şehirdeki yemek sektörü de bu durumdan etkilenmiş bulunuyor ve geçtiğimiz yıllar içerisinde mutfaklarında ve yerlerinde çeşitli robotlardan yararlanan lokantaların sayısı da artış gösteriyor.

2019 yılının Temmuz ayında Eatsa adlı bir lokanta ise robotların servis ettiği Kinoa salataları satarak piyasaya giriş yapmıştı ancak şirketin kira fiyatlarının yüksekliği sebebiyle kapandığı belirtiliyor. Ayrıca robotik kahve barı Cafe X adlı kuruluşun da bu hafta içerisinde; havaalanı şubesi hariç tüm şubelerini kapattığı basına yansıyan bilgiler arasında yer alıyor.

Robotik lokontalar piyasadan çekiliyor

Robotların çalıştığı lokantalar iflasın eşiğinde

2018 yılının Kasım ayında Zume isimli bir işletme ise robotların yaptığı pizzaları servis ediyordu ancak işletme Çarşamba günü piyasadan çekildiğini duyurdu.

Ekonomistler bahsi geçen şirketlerin iflas edişlerini iki farklı hipotez ile açıklıyor. İlk hipoteze göre lokanta sektörü robotlar ile yatırım yapılacak kadar büyük bir getiri sağlamıyor yani işletmelerin yaptığı yatırımlar; getiriyi karşılamıyor. Diğer bir düşünceye göreyse müşteriler yedikleri yemeklerin robotlar tarafından değil de insanlar tarafından hazırlanmasını, yemek sektöründe insan ilişkilerinin bulunmasını tercih ediyor.

Şirketlerin iflasıyla ilgili incelemeler Business Insider dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7952 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim haberleri, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim