Anlık Bildirim

Rus kamyon üreticisi Kamaz, işgücü açığını kapatmak için mahkumları çalıştırmayı düşünüyor

Pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle pek çok göçmen ülkeden ayrılınca büyük bir işgücü açığı ortaya çıktı. Kamaz, bu sorunla başa çıkabilmek için mahkumları çalıştırmayı değerlendiriyor.

Rusya'nın en büyük kamyon üreticisi Kamaz, tesislerinde çalışacak işçi bulma konusunda büyük bir krizle karşı karşıya. Aslında bu sorun ülkedeki birçok üreticiyi etkiliyor ancak Kamaz, bu sorunu çözmek için daha önce görülmemiş bir yol denemeye hazırlanıyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, Kamaz CEO'su, işgücü açığını telafi etmek için fabrikalarında mahkumları çalıştırmayı düşünüyor. Şu an için konuyla alakalı verilmiş kesin bir karar yok. Ancak şirketin bu konuda nasıl bir yol izlenebileceğiyle alakalı yetkililerle temas halinde olduğu belirtiliyor.

Verilen bilgiye göre Kamaz'ın en az 4 bin işçiye ihtiyacı var. Bu da şirketi böylesi alışılmadık bir çözüm arayışına yönlendirmiş. Kamaz'ın halihazırda Özbekistan'dan göçmen işçiler getirdiği, ancak daha fazla insana ihtiyaç duyduğu için ülkedeki mahkumları işgücü olarak kullanmayı değerlendirdiği ifade ediliyor.

Sorun pandemi kaynaklı

Günümüzde otomotiv dünyasını etkileyen pek çok sorun gibi işçi sorunu da pandeminin sonuçlarından biri. Salgın sırasındaki kısıtlamalar pek çok göçmenin ülkeden ayrılmasına sebep olmuş. Böylece çalışan sorunu ortaya çıkmış. Sonuç olarak Rusya Federal Cezaevi servisi de bu açığı kapatmak için mahkumları kullanmayı önermiş.

Kamaz'ın bu kararla ilerleyip ilerlemeyeceği henüz belli değil. Daimler, şirketin yüzde 15'ine sahip ve böyle bir durumu kabul etmeyebilir. Ancak bu çözümün kolay bir alternatifi yok gibi görünüyor. Şirketin son kararı yakında ortaya çıkacaktır. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim