Anlık Bildirim

Motorin, benzin ve LPG'de indirim bekleyenlere kötü haber

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, akaryakıtta döviz kuruna bağlı indirim pompaya yansımayacak, ÖTV'ye eklenecek. Belirlenen ÖTV matrahına ulaşana kadar pompada indirim olmayacak

Motorin, benzin ve LPG'de indirim bekleyenlere kötü haber Tam Boyutta Gör

Kurdaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını da vurdu. Birbiri ardına yapılan zamlarla benzin ve motorin 11 TL'yi, LPG ise 9 TL'yi geçti. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası düşen kur, vatandaşta indirim beklentisi oluşturdu.

İndirim pompaya yansımayacak, ÖTV'ye eklenecek

Yaşanan gelişme sonrası benzin ve motorinde 2 lira, LPG'de ise 1,10 TL indirim bekleniyordu. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararı'na göre bu indirim pompaya yansımayacak, ÖTV tutarına eklenecek.

Karara göre, akaryakıt ürünlerinde ÖTV, ürünlerin döviz cinsinden fiyatlarının azalış tutarı kadar artırılacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.  Belirlenen ÖTV matrahına ulaşılana kadar pompaya indirim yansımayacak.

2 Nisan 2020'de akaryakıtta ÖTV limitleri benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL ve LPG'de 1 TL olarak belirlenmişti. Bu durumda, indirim için kalan ÖTV marjı benzinde 2,53 TL, motorinde 2,05 TL ve LPG'de 1 TL oluyor. Yani beklenen indirimler sadece LPG'de 10 kuruş olarak pompaya yansıyacak.

Uygulama, belirlenecek ÖTV tutarları her bir mal itibarıyla 2 Nisan 2020 tarihinde uygulanan ÖTV tutarlarına ulaştığında, bu tutarlara ulaşan her bir mal bakımından yürürlükten kalkmış sayılacak.

Akaryakıt fiyatlarındaki artışların ÖTV'den otomatik bir şekilde karşılanması suretiyle akaryakıtın pompa fiyatının sabit kalmasını sağlamaya yönelik sistem olarak tanımlanan ve 2019 yeniden uygulamaya konulan eşel mobil sistemi nedeniyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV oranı, artan fiyatlar nedeniyle sıfırlanmıştı.

Kaynakça https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211222-13.pdf https://www.ntv.com.tr/ekonomi/akaryakit-fiyatlarinda-yeni-donem,srZPgUskVkibUAzazD37vw Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10816 kez okundu.
33 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akaryakıt indirim, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim