Anlık Bildirim

AMD Radeon RX 8000 serisi 3 Nm teknolojisiyle gelebilir

Greymon55, gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanan RDNA3'ün halefi olan RDNA4 serisinin daha küçük bir çekirdek ile daha yüksek performans vereceğini iddia etti.

AMD Navi 41, bir yıldan daha uzun bir süre önce sızıntı haberleriyle ortaya çıkmıştı. Bu sızıntı, AMD'nin en azından önümüzdeki iki nesil için RDNA mimarisini kullanmaya devam edeceğini gösteriyor. Aynı zamanda AMD, bu söylentilerin hiçbirini kabul etmiyor ve yol haritalarını en fazla RDNA3 ve Navi3X serisinde tutuyor.

Rx 8000 serisi 3 Nm teknolojisiyle gelebilir Tam Boyutta Gör

Güvenilir sızıntı haberleriyle tanınan Twitter kullanıcısı Greymon55, RDNA4 serisinin daha küçük işlemci kalıbında daha fazla işlem birimi barındıracağını iddia ediyor. Bu iddia NAVI41 yongaları için, 3nm grafik birimleri ve 5nm I/O kalıpları anlamına geliyor. Eğer söylentiler doğru ise RDNA3'ün sırasıyla 6 ve 5 Nm olarak piyasaya sürülecek olmasına kesin gözüyle bakabiliriz.

Rekabete yeni bir isim ekleniyor

AMD Radeon RX 8000 serisinin 2023'ün sonlarına kadar piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Navi4X'in özellikleri, AMD tarafından halen aktif olarak geliştirilmekte oldukları için şu anda bilinmiyor. AMD RDNA4 grafik kartları, NVIDIA Ada Lovelace'in adı henüz açıklanmayan halefi ve aynı zamanda Arc Battlemage kod adlı Intel DG3 GPU ailesi ile rekabet edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim