Anlık Bildirim

Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs genelgesini yayımladı

Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerine gönderdiği genelge ile koronavirüse yakalanan kişilerin temaslılarına, sadece semptom gösterdikleri takdirde test yaptırılması talimatını verdi.

Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs genelgesini yayımladı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanlığı 81 ilin il sağlık müdürlüklerine yeni koronavirüs (Covid-19) genelgesi gönderdi. Genelgede koronavirüse yakalanan kişilerin temaslılarına, sadece semptom gösterdikleri takdirde test yaptırılması talimatı verildi.

Koronavirüs hastalarıyla temaslı kişilere test yapma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklayan halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Kara, temaslılara yapılacak test ölçütünü şu şekilde açıkladı:

"İlk ziyaret sırasında semptomu var ise ( Daha sonra semptom gelişen kişiler için belirlenmiş prosedür dahilinde ), 60 yaş ve üstü ve komorbiditesi (birden fazla eşlik eden hastalık) olan kişilerden temas tarihinden sonraki 7. günde semptomu olmasa dahi numune alınması gerekmektedir.”

4 kez telefonla arama yapılacak

Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs genelgesini yayımladı Tam Boyutta Gör

Kara genelgesinde temaslı kişilerin temasın üzerinden geçen 2-4-8 ve 12. günlerinde telefon ile aranması gerektiğini belirterek, arama sonrasında koronavirüs belirtileri saptanırsa test yaptırılacağını ifade etti.

Yeni genelge illerin il sağlık müdürlüklerine gönderildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim