Anlık Bildirim

Samsung yeni 200MP ISOCELL sensörünü duyurdu

Samsung 200MP ISOCELL HP1 ve 50MP ISOCELL GN5 sensörleri yeni nesil akıllı telefonlarda yerini almaya hazır. Firma şimdiden müşterilere sevk etmeye başlamış bile.

Samsung ISOCELL HP1 özellikleri Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon kameralarına halen bir çözünürlük çılgınlığı yaşanıyor ve bu konuda Samsung başı çekiyor. Firma bu hafta merakla beklenen 200MP çözünürlüğünde ki ISOCELL sensörünü duyurdu. 

Samsung ISOCELL HP1 neler sunuyor?

Samsung ISOCELL HP1 sensörü 200MP çözünürlük ile akıllı telefon pazarında yeni bir rekor kırıyor. 0.64 mikron piksel büyüklüğüne sahip olan sensör ChameleonCell teknolojisi ile pikselleri dörde veya 16’ya bölerek daha detaylı fotoğraflar ortaya çıkarabiliyor. 

2x2 diziliminde 50MP çözünürlüğünde fotoğraflar ve düşük kayıplı 8K videolar elde edilebiliyor. 4x4 diziliminde ise 12.5MP çözünürlüğünde 2.56 mikron pikselleri elde edilebiliyor. Böylece düşük ışık koşullarında en iyi performans elde ediliyor. 

Samsung ISOCELL HP1 neler sunuyor? Tam Boyutta Gör

Samsung ISOCELL GN5 

Diğer taraftan Samsung ISOCELL GN5 sensörü de 50MP çözünürlüğünde 1 mikronluk pikselleri ile biraz daha alt seviyede en iyi kaliteyi amaçlıyor. Sensör sektörde ilk kez Dual Pixel Pro çözümünü kullanıyor. 

Bu çözüm Front Deep Trench Isolation (FDTI) teknolojisini Dual Pixel teknolojisine entegre ediyor. Böylece mikroskobik seviyede her foto diyot daha fazla ışık tutabiliyor. İki foto diyot yanana gelerek tüm yönleri kapsıyor ve anlık otomatik odaklama imkânı sunuyor. Ayrıca pikselleri arasındaki çakışmayı da en aza indiriyor. 

Samsung ISOCELL HP1 ve ISOCELL GN5 sensörleri müşterilere sevkiyata başladı. Muhtemelen ilk olarak Xiaomi amiral gemisi üzerinde karşımıza çıkacak. Bu da yıl sonu veya gelecek yıl başı demek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim