Anlık Bildirim

Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor

Samsung ve Apple yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemek için çalışmalar yapıyor. Galaxy Watch 4 ve Apple Watch 7 diyabet hastalarını parmak uçlarını delmekten kurtarabilir.

Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor Tam Boyutta Gör

ETNews internet sitesinin haberine göre Samsung ve Apple, giyilebilir cihazlarına kan şekeri ölçüm işlevi ekleyebilmek için "optik sensör" tabanlı yöntemler üzerinde çalışıyor. İki dev şirketin Galaxy Watch 4 ve Apple Watch 7 modellerinde bu özelliğe yer vermek için mesait harcadıkları bildiriliyor.

Hatırlayacağınız üzere Japon Quantum Operation şirketi CES 2021 fuarında kan şekeri ölçümü yapabilen akıllı saatini sergilemişti. Firma parmak uçlarını delerek kan örneği almadan ölçüm yapabilmek için Raman Spektroskopisi yöntemini kullandığını söyledi. Samsung ve Apple'ın da uzun süredir bu teknoloji üzerinde çalıştığı biliniyor.

Samsung ve Apple, yeni akıllı saatlerine kan şekeri ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor Tam Boyutta Gör

Raman Spektroskopisi nedir?

Raman Spektroskopisi lazer ışını kullanılarak yapılan bir ölçüm. Saçılan ışının dalga boyu analiz edilerek kandaki glikoz miktarı belirlenebiliyor. Eğer rapor doğruysa Samsung ve Apple'ın bir sonraki akıllı saatleri parmak uçlarını delmek zorunda kalmadan kan şekerlerini ölçmek isteyen diyabet hastaları tarafından oldukça talep görecek.

Tahminlere göre kan sekeri ölçümü yapabilen akıllı saatler bu yılın ikinci yarısı itibarıyla hayatımıza girecek. Apple bu teknolojinin patentini 2018 yılında almasına rağmen henüz hayata geçirmedi. Samsung ise benzer bir teknoloji geliştirmek için MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) ile işbirliği yaptı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
4 Kişi Okuyor (0 Üye, 4 Misafir) 3 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
23120 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim