Anlık Bildirim

Şikayetvar en çok şikayet edilenleri açıkladı

Şikayetvar.com, 2021 yılının ilk 6 ayında en çok şikayet edilen sektörleri açıkladı. Bu sene en çok e-ticaret siteleri şikayet edildi.

Şikayetvar yılın ilk 6 ayında en çok şikayet edilenleri açıkladı Tam Boyutta Gör

Şikayetvar, yılın ilk 6 ayına ilişkin verileri açıkladı. Yılın en çok şikayet edilen sektörleri belli oldu. En çok şikayet edilen markayı açıklamadı.

Firma tarafından açıklanan verilere göre yılın ilk 6 ayında 1 milyon 229 bin 467 adet şikayet yazıldı. Bu şikayetlerden 206 bin 596 tanesi “Çözüldü” olarak işaretlendi.

Şikayetvar yılın ilk 6 ayında en çok şikayet edilenleri açıkladı Tam Boyutta Gör

En çok aranan markaların başında Trendyol gelirken ardından Türk Telekom ve Ziraat Bankası takip etti. En çok şikayet edilen sektör ise e-ticaret platformları oldu. Memnuniyet oranının en yüksek olduğu sektör ise anne, bebek, çocuk ürünleri olarak belirlendi.

Şikayetvar yılın ilk 6 ayında en çok şikayet edilenleri açıkladı Tam Boyutta Gör

İnternet hakkındaki şikayetler üçüncü sırada yer aldı. Pandemi nedeniyle birçok tüketicinin evden çalıştığı, eğitimlerin online yapıldığı 2021’in ilk 6 ayında internet servis sağlayıcılarla ilgili şikayetler de artış gösterdi. Tüketicilerin internetle ilgili en çok şikayet ettiği konular şöyle sıralandı: Vaat edilen hızın verilmemesi, sürekli yavaşlama ve kopma sorununun yaşanması, boş port olmaması, servis sağlayıcıların nakil işlemi süresini uzatmaları ve haksız kazanç elde etmeleri…

İlk 6 ayda kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı

Şikayetvar verilerine göre 2021’in ilk 6 ayında kripto para şikayetleri yüzde 1278 arttı. 3 bin 690 olan şikayet sayısı 47 bin 146 oldu. Bu dönemde öne çıkan bir diğer sektör çiçek sipariş siteleri oldu. Online çiçek sipariş hizmeti veren markaların şikayet artış oranı yüzde 231’leri buldu. Restoranların çoğunlukla paket servisi hizmeti sunduğu 2021’in ilk aylık döneminde online yemek sipariş siteleri şikayetleri de yükselişe geçti. Bu sektörde 11 bin 881 olan şikayet sayısı yüzde 204 artarak 24 bin 204’e çıktı.

En çok şikayet eden şehirler: İstanbul, Ankara, İzmir

Şikayetvar yılın ilk 6 ayında en çok şikayet edilenleri açıkladı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30096 kez okundu.
59 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
şikayetvar, Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim