Anlık Bildirim

Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13!

Her ne kadar söylenti olsa da yeni nesil iPhone hakkında elde edilen bilgiler, görüntüler ve CAD tasarımları ile ortaya çıkan İphone 13! iPhone ailesinin sonbaharda tanıtılması bekleniyor.

Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da sızıntı ve söylentilerin odağına iPhone 13 ile aylar öncesinden yerleşmiş durumda. Apple'ın bildiğimiz gibi gelenekselleşen sonbahar aylarında duyurulacak olan bir sonraki telefonu, ciddi bir tasarım değişikliği olmadan dahili iyileştirmeler ve azaltılmış bir çentik ile geleceği öngörülmekte.

Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13! Tam Boyutta Gör

Çin'li weibo sitesinde bir kullanıcı tarafından çekilerek elde edilen fotoğrafa göre en dikkat çeken noktalardan biri bahsedildiği gibi çentik boyutu. İlk iPhone'dan bu yana neredeyse hiç değişmeyen FaceID'den sorumlu TrueDepth kamerasına hayat veren sensör seti çentik içerisine konumlandırılmış durumda. Bu sensörlere daha fazla yer açmak için ekranın üst kısmına taşınan bir hoparlöre yer verildiğini de görüyoruz.

Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13!
Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13!

Söylentiler, iPhone 13'ün, iPhone 12 ile aynı sürüm ve ekran boyutlarında geleceğini gösteriyor. Öte yandan iPhone 13 modellerinin pil kapasitesinde önemli bir artış ile de tanıtılacağı bir diğer beklenti. Aynı şekilde kameraların lens bileşenlerinin boyutlarının küçülmesi sayesinde iPhone gövdesinde daha az çıkıntı yapması bekleniyor.
Ayrıca tüm modüle fayda sağlayacak bir gelişme olan iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'in ultra geniş açılı lensine otomatik odaklamanın gelmesi de edinilen bilgiler arasında. LİDAR sensörü şimdilik Pro modellerinde devam edecek olan bir özellik olarak öngörülüyor.

Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13! Tam Boyutta Gör

iPhone 13 ailesi A15 Bionic işlemci ile birlikte gelecek. Fakat bu yeni nesil işlemciler hakkında çok az şey biliyoruz. Teknik olarak veriler bulunmasa da TSMC'nin en son söylentilerine göre, A15 Bionic işlemcinin daha iyi enerji verimliliğini ve daha iyi ısı üretimini temsil edecek olan 5nm+ teknolojisini kullanarak üretilecek olması. 5G ve bağlantı konusunda ise yeni iPhone13'ün Qualcomm X60 modemi taşıması bekleniyor. Bu çip, 5G geniş bandı ve mmWave'i aynı anda kullanmamıza izin vermekte. Bu sayede sahip olabileceğimiz 5G'nin kapsama alanı ve hızı artırılmış olacak. Yeni iPhone 13 ailesinin Wi-Fi 6'yı 6GHz bandına genişleten Wi-Fi 6E ağları için destek sunacağı beklenilmekte. 

Sızıntılar ve söylentilerle ortaya çıkacak muhtemel iPhone 13! Tam Boyutta Gör

iPhone 13 ailesinde ekrana gelecek olursak, iPad Pro'da kullanılan ProMotion teknolojisine ek olarak 120Hz yenileme hızına sahip LTPO ekran teknolojisini görebiliriz. En azından iki 2021 iPhone modeli, düşük güçlü LTPO arka panel teknolojisine sahip OLED ekranlar kullanacağı ve bu ekranların Samsung tarafından sağlanacağı sızıntılardan edinilen bilgiler arasında.

Yeni iPhone'ların salgın sürecinin etkisi durağan şekilde olursa Eylül-Ekim 2021 aylarında tanıtılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim