Anlık Bildirim

Snapdragon 7c Gen 2 dizüstülerde performansı arttıracak

7nm sürecindeki Snapdragon 7c Gen 2 yonga seti giriş seviyesinde dizüstlerin performansını yüzde 5-10 arasında arttırmayı amaçlarken 19 saate varan kullanım süreleri sunuyor.

Snapdragon 7c Gen 2 giriş seviyesi dizüstülere geliyor

Apple’ın ARM tabanlı Apple Silicon yongalarına geçişi büyük yankı uyandırmış olsa da Qualcomm uzun süredir masa üstü platformlarında ARM mimarisini kullanıyor. Çok rekabetçi bir düzeye geldiği söylenemez ancak firma geliştirmelerine devam ediyor. 

Snapdragon 7c Gen 2 neler sunacak?

Bu hafta tanıtılan Snapdragon 7c Gen 2 yongası giriş seviyesinde dizüstü modellerini hızlandıracak zira ilk nesle göre bir miktar performans artışı var. 8nm sürecinde tasarlanan yonga yine iki adet Cortex-A76 ve 6 adet Cortex-A55 tabanlı Kryo 468 çekirdeklerini barındırıyor ancak hız yüzde 5 civarında artmış.

Entegre Snapdragon X15 modemi olan yonganın 19 saate kadar kullanım ömrü sunabileceği ifade ediliyor. Yaz aylarında Lenovo dahil bazı firmaların Snapdragon 7c Gen 2 tabanlı dizüstü modeli çıkaracağı açıklandı. 

Qualcomm’un ARM tabanlı işlemcileri pek çok firma tarafından benimsenmiş durumda ancak bunun pazara yansıması çok düşük. Özellikle Windows sürücü ve uygulama tarafındaki yetersizlikler üreticileri tedirgin ediyor. Snapdragon 8c serisi biraz daha standart dizüstülere doğru kayarken 7c ise Chromebook modellerinden pek dışarıya çıkamadı. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim