Anlık Bildirim

Solana ekosistemi uçuyor: Peki neden?

Solana ekosistemi beraberindeki projeler ile birlikte yüz milyar dolarlık değeri zorluyor ve 20 milyar dolarlık günlük hacmi de geride bıraktı. Peki Solana neler sunuyor?

Solana ekosistemi Tam Boyutta Gör

Geçen yıl Mart ayında ön satış ilanını yaptığı zaman kimse Solana ekosisteminin nereye gideceğini bilmiyordu. Ethereum ağının yüksek işlem ücretlerine alternatif olarak geliştirilen Solana bugün piyasaya yön veriyor. 

Solana (SOL) fiyatı ne kadar?

22 cent üzerinden ön satış yapan Solana’nın kurucusu Qualcomm’da yıllarca çalışmış olan Anatoly Yakovenko. Yakovenko Ethereum ağından çok daha hızlı ve masrafsız bir ağ vaadinde bulunmuştu. 

Madenci tarafında gördüğümüz Proof of Work yani sisteme entegre madenci sistemlerinin karar vermesi ve Chia gibi projelerde gördüğümüz Proof of Stake yani sahip olanın karar vermesi konseptlerinin yerine Solana tarihe dayalı Proof of History konseptini benimsemişti. Bu konseptte her işleme bir zaman damgası atanıyor ve entegratörlerin istediği işlemi blok zincirine yazma imkânı elinden alınıyordu. 

Solana ekosistemi uzun bir süre kendisini gösteremedi ve TRON gibi alternatif ağların gölgesinde kaldı. Ne var ki yaz ayları ile birlikte büyük bir sıçrama yapan Solana yatırımcısına 1000 kat kazandırmış durumda. Hali hazırda 210$ seviyesine çıkan Solan özellikle son 1 ayda 10 yükseldi. Özellikle 1 milyar doları geçen NFT projelerinin bunda katkısı büyük. 

Solana fiyatı 200$’ı geçti Tam Boyutta Gör

Sadece Solana değil ekosistemde kendi projelerini geliştiren pek çok coin de yüzlerce kat kazandırmış durumda. Kendi DEX borsası olan Serum (SRM) yaklaşık 10 kat büyüdü ve 10$ seviyesine çıktı. Diğer DEX borsası Raydium (RAY) en dip noktadan 7 kat yükseldi ve 14$ üzerine çıktı. 

Solana ağında yeni projelere çıkış imkânı sunan Solanium (SLIM) yaklaşık 15 kat artarak 4$ seviyesine kadar çıktı. İşlemlerin analizini yapan Step Finance (STEP) de yaklaşık 10 kat artarak 1.4$ seviyelerine kadar çıktı. 

Solana’nın bu inanılmaz yükselişi haliyle yatırımcı akınına sebep oldu. Solana ağındaki toplam işlem hacmi 20 milyar doları aşmış durumda. Yatırımcılar şimdi henüz keşfedilmemiş projelerin peşine düştü. Yeni piyasaya çıkan Cropper Finance (CRP) ve 2 milyar dolar likidite havuzuna ulaşan Saber Finance (SBR) şu anda dikkat çekenler arasında. Solana ağında henüz borsalarda listelenmemiş SBR gibi coinleri Math Wallet, Sollet Wallet tarzında cüzdanlar kullanarak Serum veya Raydium gibi DEX borsalardan satın alabilirsiniz. Bu cüzdanlarda işlem ücreti olarak bir miktar Solana tutmayı unutmayın. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim