Anlık Bildirim

Son yüzyılların en uzun Ay tutulması cuma günü gerçekleşecek

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan açıklamalara göre, son birkaç yüzyılın en uzun Ay tutulması 18 Kasım gecesini 19 Kasım’a bağlayan gece gerçekleşecek.

NASA tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre son 6 yüzyılın en uzun parçalı Ay tutulması cuma günü gerçekleşecek.

Tutulma perşembeyi cumaya bağlayan gece gerçekleşecek Tam Boyutta Gör

Yetkililerin açıklamalarına göre 18 Kasım Perşembe’yi 19 Kasım Cuma gününe bağlayan gece yaşanacak olan tutulma, 3 saat 28 dakika 23 saniye sürecek. Bu süre de tutulmayı son 580 yılda  yaşanan en uzun Ay tutulması olarak tarihe geçirecek.

Uzmanlar, tutulma sırasında yalnızca küçük bir şeridi görünecek olan Ay’ın %97’sinin Dünya’nın gölgesinde kaybolarak karanlığa gömüleceğini ifade etti. Bu yüzden de bu tutulma, neredeyse tam bir Ay tutulması olarak nitelendirildi.

Türkiye'den gözlemlenemeyecek Tam Boyutta Gör

Türkiye’den gözlemlenemeyecek

Açıklamalara göre Ay’ın kırmızı veya kahverengi tonlarında bir renk almasını sağlayacak olan tutulma, Kuzey Amerika, doğu Avustralya, Japonya ve Yeni Zelanda gibi dünyanın birçok yerinden izlenebilecek. Ancak maalesef Türkiye, konumu dolayısıyla bu ülkeler arasında yer almayacak. Yani cuma günü yaşanacak olan Ay tutulması Türkiye’den gözlemlenemeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim