Anlık Bildirim

Son Windows 11 güncellemesi, Başlat menüsünü işlevsiz kılıyor

Microsoft, Windows 11 bilgisayarlar için yakın zamanda yayınladığı toplu güncelleştirme ile Başlat menüsünü bozdu. Soruna neden olan güncelleme ve detaylar haberimizde.

windows 11 toplu güncelleştirme

Microsoft, kısa bir süre önce Windows 11 cihazları için toplu güncelleştirme yayınladı. En son güncelleştirmeyi alan bilgisayarlarda Başlat menüsü işlevsiz hale geldi.

Microsoft: Az sayıda kullanıcı etkilendi

Microsoft, kısa süre önce yayınladığı Windows 11 toplu güncelleştirmenin Başlat menüsünü bozduğunu doğruladı. KB5014668 güncellemesi yüklendikten sonra -Microsoft’a göre az sayıda bilgisayarda- Başlat menüsü hiçbir şekilde açılmıyor.

Şirket, KB5014668 veya sonraki güncelleştirmeleri yükleyen Windows 11 kullanıcılarından çok azının Başlat menüsünü açmakta sorun yaşadığını söylüyor. Etkilenen cihazlar Başlat düğmesi tamamen işlevsiz; tıklanmıyor, seçilmiyor, klavyeden Windows tuşuna basıldığında hiç tepki vermiyor.

Düzeltme yayınlandı

Microsoft, Bilinen Sorunları Geri Alma (Known Issue Rollback) düzeltmesi ile sorunu çözdüğünü ve cihazı yeniden başlatmanın geçici çözümün daha hızlı uygulamasına yardımcı olabileceğini belirtiyor. Kurumsal olarak yönetilen cihazlarda sorunun Grup İlkesi’nin yüklenip yapılandırılarak sorunun çözüleceği belirtildi.

Yeni güncelleme ne zaman yayınlanacak?

Bir sonraki Windows 11 toplu güncelleştirmenin Ağustos ayında yayınlanması planlanıyor. Yeni güncellemenin işletim sistemindeki güvenlik sorunlarını girmeye yönelik olacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6327 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 11, Teknoloji Haberleri ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim