Anlık Bildirim

Sony Xperia 1 III, sadece iki yıl Android güncellemesi alacak

Mobil dünyada bir türlü umduğu başarıyı bulamayan Sony, yanlış adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay çıkış yapan Sony Xperia 1 III, güncelleme konusunda sınıfta kalacak gibi görünüyor.

Sony Xperia 1 III, güncelleme konusunda sınıfta kaldı Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon yarışının en başlarından beri olan Sony’nin Xperia markası, bir türlü pes etmiyor. Sony’nin akıllı telefonlar donanımsal açıdan her zaman “amiral gemi” klasmanına uymayı başardı ancak hiçbir zaman ciddi bir popüleriteyi kazanamadı. Sony’nin yazılımsal problemleri, güncelleme konusunda ciddi sıkıntılar yaratması ve yüksek fiyatlar istemesi, Xperia markasının itibarını yıllar boyunca düşürdü. Son 2 yıldır yeniden beğenilmeye başlayan Xperia markası, yine büyük bir hata yapacak gibi duruyor.

Sony’nin amiral gemisine sadece iki yıl Android güncellemesi

Sony, geçtiğimiz ay Xperia 1 III’ü tanıtmıştı. İlk incelemelerde cihaz, büyük övgüler almayı başardı. Özellikle sunduğu kamera ve ekran özellikleri ile cihazın, tam teknoloji meraklılarına yönelik olduğu söylendi. Her ne kadar donanımsal açıdan beğenilse de, cihaz 1300 dolar gibi bir fiyata satıldığından dolayı, standart müşterilere önerilemedi. Anlaşılan Sony, fiyat dışında bir konuda daha sınıfta kalmayı başaracak. Geçtiğimiz günler Sony Hollanda, Xperia 1 III’ün sadece Android 12’ye yükseltileceğini söylemişti. Kullanıcıları ciddi anlamda sinirlendiren durumun ardından Sony, yeni bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, Xperia 1 III, 2 yıl boyunca Android güncellemeleri alacak. Ayrıca Sony, Xperia 1 III’e birden fazla Android sürüm yükseltme güncellemesi vermeyi planladıklarını söyledi. Sony’nin en baştan planı bu muydu bilmiyoruz ancak, kullanıcıların tepkisi ile fikirlerini değiştirmiş olabilirler.

Samsung’un, orta sınıf akıllı telefonları dahil 3 yıl Android güncelleme sözü ve hatta bazı modellere verdiği 4 yıl güvenlik güncellemeleri, Sony’nin bu konuda ne kadar geri olduğunu kanıtlıyor. Geçtiğimiz haftalarda, Google’ın yeni Pixel cihazlarına 5 yıl güncelleme verebileceği iddialarını duymuştuk. Android dünyası bu konuda ilerlerken Sony’nin bu konuda bu kadar geri kalması, Xperia markasını daha da yaralayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim