Anlık Bildirim

SpaceX'in Dragon kapsülü Dünya'ya iniş yaptı: Inspiration4 tamamlandı

16 Eylül'de uçuşa başlayan "Inspiration4" dün itibariyle Atlas Okyanusu, Florida kıyılarına iniş yaptı. Dört tane yolcusu olan uçuşta, yolcular 3 gün boyunca uzaydan Dünya'yı izledi.

SpaceX'in 'Inspiration4' uçuşu bitti Tam Boyutta Gör

İçlerinde milyarder iş insanı Jared Isaacman, sağlık çalışanı Harley Arceneaux, eski savaş pilotu Christopher Sembroski ve jeoloji profesörü Sian Proctor'un olduğu SpaceX'in Dragon kapsülü, dün akşam saatlerinde Atlas Okyanusu, Florida kıyılarına iniş gerçekleştirdi. 

"Inspiration4" adı verilen uçuşun bütün masrafları milyarder Jared Isaacman tarafından karşılanmıştı ve uçuş otomatik pilot ile gerçekleşti. 16 Eylül'de başlayan uçuş neredeyse 3 gün sürdü. Yolcular bu 3 günlük uçuş boyunca dünyayı uzaydan görme deneyimini yaşadı. 

Uçuşun en önemli özelliğinden birisi, rokette hiçbir astronotun bulunmaması oldu. Bu anlamda ABD'li roket geliştiricisi SpaceX, uzay turizminde yeni bir kapıyı araladı. Daha önce Richard Branson'un şirketi olan Virgin Galactic'in yaptığı uzay yolculuğu, ardından Jeff Bezos'un Blue Origin'inin gerçekleştirdiği yolculuk ve şimdi de bu Inspiration4. Görünen o ki, ilerleyen günlerde uzay savaşları başka boyutlarda olacak. 

Kaynakça https://www.cnet.com/news/spacex-inspiration4-mission-splashes-down-in-first-atlantic-ocean-landing/ https://phys.org/news/2021-09-trailblazing-tourist-orbit-splashdown.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim