Anlık Bildirim

Çinli üç astronot 90 gün sonra Dünya’ya döndü

Çinli üç astronot, ülkenin şu ana kadar yapılmış olan en uzun uzay görevinden sonra Dünya’ya döndü. Astronotları taşıyan araç, Gobi Çölü’ne yerel saat ile 13.35’de başarılı bir iniş yaptı.

Çin’in ülkeler arası uzay yarışında yaptığı son görevlerden biri tamamlandı. Ülkenin şu ana kadar yaptığı en uzun uzay görevini tamamlayan üç astronot cuma günü başarılı bir şekilde Dünya’ya döndü.

Çinli astronotlar 90 gün sonra Dünya’ya döndü Tam Boyutta Gör

Nie Haisheng, Liu Boming ve Tang Hongbo ismindeki üç astronot, ülkenin ilk uzay istasyonu olan Tiangong Uzay İstasyonu’nda 90 gün boyunca uzay yürüyüşleri ve bilimsel deneyler yaptı. Görevlerini tamamladıktan sonra da dün yerel saat ile 13.35’de Gobi Çölü’ne başarılı bir iniş yaptılar.

Astronotları taşıyan kapsülün inişini canlı olarak yayınlayan devlet kanalı CCTV, Shenzhou-12 uzay aracı mürettebatının “sağlıklı” olduğunu bildirdi. Ayrıca yetkililer, görevin başarılı olmasının uzay istasyonunun geleceği için önemli olduğunu ve Çin’i devam eden uzay yarışında bir adım daha öne taşıyacağını belirtti.

Çinli astronotlar 90 gün sonra Dünya’ya döndü

14 günlük karantinaya girecekler

Çin’in insanlı uzay projelerinde üst düzey bir yetkili olan Huang Weifen de CCTV’ye verdiği bir röportajda, astronotların evlerine dönmeden önce 14 günlük bir karantinaya gireceklerini söyledi. Bunun sebebi olarak da bu kadar uzun süreli bir görevden sonra astronotların bağışıklık sistemlerinin zayıflamış olabilme ihtimalini gösterdi.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim