Anlık Bildirim

SsangYong, sadece 260 milyon dolar karşılığında satılıyor

Finansal açıdan sıkıntılı bir süreç geçiren SsangYong, çatısı altında toparlanacağı yeni bir alıcı arıyordu. Gelen haberlere göre Güney Koreli bir elektrikli araç şirketi SsangYong'a talip oldu.

SsangYong, sadece 260 milyon dolar karşılığında satılıyor Tam Boyutta Gör

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan SsangYong, ödeyemediği borçları nedeniyle geçtiğimiz yıl iflas koruma istemişti. Şirketin çoğunluk hissesini elinde bulunduran Mahindra & Mahindra da şirkete yapacağı yatırımları durdurmuş, hisseleri satmak için potansiyel alıcı arayışına girmişti.

Güney Kore'den gelen haberlere göre aranan kan bulundu. Güney Koreli bir elektrikli araç girişimi olan Edison Motors liderliğindeki konsorsiyum, SsangYong'u satın almak için harekete geçti ve teklif sundu. Eğer her şey yolunda giderse taraflar arasındaki görüşmeler önümüzdeki ay sonuca bağlanacak.

Edison Motors'un SsangYong'u satın almak için sadece 260 milyon dolar ödeyeceği belirtiliyor. Edison Motors'un ürün gamında elektrikli otobüs bulunuyor. Şirket SsangYong'u satın alarak binek araç pazarına geçiş yapıp bu alanda seri üretim yapmayı planlıyor. Gelen bilgiye göre, eğer satın alma başarılı olursa, söz konusu şirket SsangYong'un kendini toparlaması için 800 milyon dolar civarında yatırım yapmayı hedefliyor.

Öte yandan SsangYong, finansal sorunlar ve düşen satışlara rağmen gelecek stratejisini planlamış durumda. Korando'nun elektrikli versiyonu yolda. Ayrıca Güney Koreli şirket, J100 ve X200 kod adlı iki farklı SUV modelin de çizim görsellerini paylaşarak şirketin geleceği hakkında ipuçları vermişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22816 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssangyong, satış ve edison motors
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim