Anlık Bildirim

SSD pazarı durgunlaştı, yine de HDD’lerden fazla satıyor

SSD pazarı ikinci çeyrekte biraz durgunluğa girerken yine de HDD pazarından daha fazla satış rakamı yakaladı. Pazarda ilk üç büyük üretici ise yerini korumayı başardı.

SSD pazar analizleri Tam Boyutta Gör

SSD pazarı ikinci çeyrekte biraz durgunluğa girerken yine de HDD pazarından daha fazla satış rakamı yakaladı. Pazarda ilk üç büyük üretici ise yerini korumayı başardı. 
Pandemi döneminin de etkisiyle bellek ürünlerinde son iki yıldır önemli bir talep artışı yaşanıyor. SSD sektörü ilk dönemde ilgiyi yakalamış olsa da bu sıralar HDD biraz daha revaçta gibi. 

SSD satış rakamları

Yılın ikinci çeyreği için yapılan pazar analizine göre SSD satışları 100 milyon sınırına dayandı. Çeyrek bazda ise binde 1 civarında bir artış yaşanabildi. HDD satışları ise 67 milyonu geçti ve yüzde 5 büyüme yaşadı. 

Son kullanıcı tarafında 86 milyon civarında SSD satıldı ve yüzde 1.7 büyüme yaşandı. Bunların 15.3 milyonu 2.5 inç iken 71.48 milyonu M.2 formatındaydı. Kurumsal tarafta ise 12.75 milyon SSD satıldı ve düz bir seyir izlendi. SATA ve PCIe SSD ürünleri 5.8 milyon ile en yüksek satışı gerçekleştirdi. 

SSD üretici tablosu Tam Boyutta Gör

Samsung pazarda yüzde 24.4 ile liderliğini sürdürdü. Western Digital yüzde 18.8, Kioxia ise yüzde 12.6 paya sahip oldu. Ortalama kapasite satışı açısından ise Seagate 1.69TB, Intel 1.46TB, Samsung ise 1.09TB şeklinde sıralandı. 

Küresel çip krizinin etkileri ve PC pazarında azalan talep nedeniyle SSD satışları da durgunluğa girdi. Chia kripto parasının HDD tarafına biraz daha etki etmesi yılın genelinde durgunluğu sürdürebilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim