Anlık Bildirim

macOS’a gelen StageManager özelliği nedir?

macOS Ventura işletim sistemi ile gelen StageManager özelliği açık uygulamaların çok daha kullanışlı bir çoklu görev arayüzünde kontrol edilmesini sağlıyor.     

macOS Ventura Tam Boyutta Gör

WWDC 2022 etkinliğinde tanıtılan macOS Ventura işletim sisteminin dikkat çekici yeniliklerinden birisi Stage Manager adındaki gelişmiş çoklu görev yöneticisiydi. Özellikle iPadOS 16 ve macOS Ventura bu açıdan birbirine yaklaştı diyebiliriz.

Stage Manager nedir?

iPadOS 16 güncellemesinde de karşımıza çıkan gelişmiş çoklu görev yöneticisi macOS Ventura güncellemesinde de benzer bir tasarım sunuyor. Kullanıcılar sol tarafta sıralanan pencereleri gruplayabiliyor ve gruplar arasında pencere değişimi yapabiliyor. Aktif olan pencereler ise ortada yer alıyor.

Ekranda yer alan görev pencerelerinin boyutları ayarlanabilirken yine pencereler arasında sürükle-bırak işlemleri yapılabiliyor. Özellik, Kontrol Merkezi üzerinden aktif edilebiliyor ve otomatik olarak sıralama yapıyor.

Mission Control ve Spaces uygulamaları da dahil olmak üzere Stage Manager diğer macOS pencereleme araçlarıyla uyum içinde çalışıyor ve kullanıcılar tek tıklamayla masaüstlerine kolayca ulaşabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim