Anlık Bildirim

Valve, SteamDeck'e ait donanım ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyor

Steam Deck geliştirme canlı yayını sırasında Valve çalışanları, yakında çıkacak olan el konsoluna ait dikkat çeken donanımsal teknik detaylar hakkında kullanıcılara yönelik bir sunum yaptı.

AMD Aerith, 2,4 GHz ile 3,5 GHz arasında değişken saat hızlarına ulaşabilen, Zen2 mikro mimarisine dayalı 4 çekirdeğe sahip bir işlemci olarak konsolun merkezinde yer alıyor. Valve, değişken saat hızlarındaki amacın cihazı sürekli en yüksek saat hızlarında tutmak yerine, kararlı ve sabit hızlarda sunmak olduğunu iddia ediyor. 8 Hesaplama Birimi ve 1,0 ile 1,6 GHz arasındaki değişken hızlara sahip olan entegre RDNA2 grafik çipinin de bu amaçla üretildiğini söyleyebiliriz.

Aerith SoC çipi, 4 ila 15W arasında bir TDP'ye sahip olacak. Valve, SoC'nin tüketebileceğinden daha fazla enerji için herhangi bir sınırlama uygulamadıklarını doğruladığı için geliştiricilerin, uygulamalar konusunda bu hususa dikkat etmesi gerektiğini belirtti.  Valve, uygulamaların ve cihazın uzun süreler boyunca aynı performansı sunması konusunda ısrarcı ancak, cihazı yaz aylarında açık havada kullanmak gibi bazı aşırı durumlarda, yüksek saat hızlarını korumak için cihazın güç tüketimini azaltması gerekebilir. Geliştiricilerin herhangi bir çerçeve sayısı limitleme uygulamaması halinde Valve'nin, tüm uygulamaları kapsayacak küresel bir sınırlayıcı uygulayacağını da belirtmekte fayda var.

SteamDeck'e detaylı donanım detayları açıklandı Tam Boyutta Gör

Valve, bellek açısından bu form faktörü için en iyi verimliliği sunduğu için LPDDR5 teknolojisini kullanmaya karar kılmış. Çoğu oyun 12 GB ve hatta 8 GB RAM ile sorunsuz bir şekilde çalışabilecek olsa da şirket, cihazın henüz çıkmamış oyunlar için geleceğe hazır olmasını sağlamak için kapasiteyi 16 GB'a çıkarmaya karar verdiği açıkladı.

64 GB eMMC belleğe sahip en ucuz model, NVMe tabanlı 512/1024 GB modellerden daha yavaş olacak. Valve benchmarkları, oyun yükleme süresinin %12,5 daha fazla zaman alacağını, sistemin yükleme süresinin ise %25 daha yavaş olacağını kanıtlar nitelikte.

SteamDeck'e detaylı donanım detayları açıklandı Tam Boyutta Gör

Valve, Steam Deck'in entegre bir USB3 Gen2/DisplayPort 1.4 DSC konektörü aracılığıyla 60 Hz'de iki adede kadar 4K ekranı destekleyeceğini doğruladı. Kablo, konsolu tam hızda şarj etmek ve aynı zamanda oyun oynamaya devam etmek için yeterli olan 45 W'a kadar şarj gücü sunuyor.

İlk dağıtım Şubat 2022'de yapılacak

Oyun geliştiricilerini hedef alan canlı yayın, cihazın kullanıcı arayüzüne, oyun optimizasyonlarına ve genel oyun deneyimine de odaklanıyor. Steam Deck resmi olarak iki ay ertelendi. Valve'in ilk elde taşınabilir oyun cihazı, ilk müşterilere Şubat 2022 civarında gönderilmeye başlayacağını açıkladığını belirtmekte de fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim