Anlık Bildirim

Suudi Arabistan'dan bir çılgın proje daha: Yer altı gökdeleni Aquellum

Suudi Arabistan'da 170 km uzunluğunda, çizgi şeklindeki şehir projesi ile adını duyduğumuz NEOM, yeni bir çılgın proje daha duyurdu. Dağın içinde 100 metre uzanan "yer altı gökdeleni."
Suudi Arabistan'dan bir çılgın proje daha: Aquellum Tam Boyutta Gör
Suudi Arabistan'da 170 km uzunluğunda çizgi şeklindeki futuristik ve çılgın şehir projesi The Line ile adını duyduğumuz NEOM, yeni bir çılgın proje daha duyurdu.

Suudi Arabistan'ın bölgesel kalkınma girişimi NEOM, Akabe Körfezi kıyı şeridi boyunca uzanan 450 metre yüksekliğindeki sıra dağın eteğinde yerin altına doğru uzanan 100 metre derinliğinde "yer altı gökdeleni" projesini duyurdu. 

Aquellum ismindeki projenin hemen yanı başına kurulacak dünyanınilk yüzen marinasından tekne ve yatlarıyla ayrılan ziyaretçiler, gizli yer altı kanalıyla devasa yer altı şehrine ulaşabilecek. Tabanı suyla dolu yer altı mağarası şeklindeki futuristik projeyle ilgili denebilecek tek şey: hayranlık uyandırıcı.

Bu yer altı şehrinde otel odaları, daireler, dükkanlar, müzeler, eğlence mekanları ve sosyal alanların dışında, "Jeneratör" isimli araştırma laboratuvarı da bulunacak. Günümüz inşaat tekniklerinin sınırları zorlanarak inşa edilecek Aquellum, adından çok söz ettirecek bir proje gibi duruyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10196 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
neom, Aquellum ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim