Anlık Bildirim

T-70 Genel Maksat Helikopteri'nin ilk teslimatı yapıldı

Sikorsky'den lisans alınarak Türkiye'de üretilen T70 Genel Maksat Helikopteri'nin ilki Jandarma Genel Komutanlığına teslim edildi. T70 Helikopteri özellikleri haberimizde.
T-70 Genel Maksat Helikopteri özellikleri Tam Boyutta Gör
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ana yükleniliciğinde üretilen T70 Genel Maksat Helikopteri’nin ilk teslimatı Jandarma Genel Komutanlığına yapıldı. ABD’li Sikorsky firmasının S70i helikopterinden yola çıkarılarak geliştirilen T70'in alt yükleniciliğinde Sikorsky’nin yanı sıra ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık gibi yerli şirketler yer alıyor.

T70 Genel Maksat Helikopteri'nin hangi parçaları yerli?

Sikorsky’den lisans alınarak üretilen T70 Genel Maksat Helikopteri, yerli sistemler ve yerli motor ile donatıldı. TUSAŞ, helikopterin kabin, kabin, kokpit, kuyruk konisi, yatay ve dikey kuyruk, ana ve kuyruk rotor palleri gibi ana parçalarını üretti. Ayrıca nihai montaj işlemlerini, testlerini ve entegre lojistik desteğini yapıyor. TEI helikoptere güç veren T700-TEI-701D motorunu üretiyor. General Electric Aviation’ın T700 motoru temel alınarak Türkiye'de üretilen bu motor yurt dışına satılabilecek. ASELSAN, T70'in temel aviyonik sistemlerini geliştirdi. Alp Havacılık ise iniş takımları, dişli kutusu detay parça üretimi ve dinamik parçaların üretim ve montajı sorumluluklarını üstleniyor.

T-70 Genel Maksat Helikopteri özellikleri Tam Boyutta Gör

Askeri ve sivil alanda kullanılacak

İlk etapta 109 adet T70 helikopteri üretilecek. Bu helikopterler Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğüne teslim edilecek. Kargo, hava ambulansı, yangınla mücadele, arama kurtarma ve kıyı güvenliği gibi rollerde kullanılabilecek. Endüstri, askeri ve sivil alanlarda genel maksat helikopteri ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

T70 Genel Maksat Helikopteri Özellikleri

  • Azami Seyir Hızı: 296 km/sa (Deniz Seviyesi)
  • Azami Kalkış Ağırlığı: 9.979 kg
  • Azami Harici Yük: 4.082 kg
  • Kabin Yüksekliği: 1.37 m
  • Kabin Alanı: 18 m2
  • Kabin Hacmi: 11.22 m3
  • Kabin Genişliği: 2.14 m



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4187 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim