Anlık Bildirim

Taşınabilir ultrasonografi probu geliştirildi

California bazlı şirket Vave Health kurumu tarafından geliştirilen cihaz cebe sığacak boyuta sahip olmakla birlikte akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Elde edilen veriler bulut sunucuya aktarılıyor.

Taşınabilir ultrasonografi probu geliştirildi Tam Boyutta Gör

Medikal alanda kullanılan görüntüleme yöntemleri oldukça pahalı olmakla birlikte genelde boyut olarak da büyük cihazları oluşturuyor. Şimdi ise bilim insanları Vave adını verdikleri yeni taşınabilir prob geliştirdi.

California temelli şirket Vave Health kurumu tarafından geliştirilen cihaz cebe sığacak boyuta sahip olmakla birlikte akıllı telefonlara bağlanabiliyor.

Cep boyutunda prob

Taşınabilir ultrasonografi probu geliştirildi Tam Boyutta Gör

Geliştirilen cihaz 340 gr ağırlığa sahip olmakla birlikte bünyesinde piezoelektrik dönüştürücü barındırıyor ve ısı yayılımını sağlayan magnezyum gövdeden oluşuyor. Ayrıca bünyesinde barındırdığı çıkarılabilir ve şarj edilebilir lityum iyon batarya sayesinde 4 saatlik şarj ile 1 saat sürekli kullanım imkanı sağlıyor.

Su geçirmez ( yarım saat boyunca 1 metre derinliğe sahip suya dayanabilme ) olarak üretilen cihazın tüm parçalarının suya daldırlabildiği ve dezenfekte edilebildiği belirtilmekle birlikte 4 ana ( kardiyak, akciğer, abdominal, obstetrik jinekoloji ) mod arasında geçiş yapılabiliyor.

Görüntülenen bölge ve görüntüleme işlemi Wi-Fi üzerinden iOS ve Android akıllı telefonlar ve tabletler üzerinde görüntülenmekle birlikte veriler bulut sunucuya aktarılabiliyor.

Yeni cihaz aylık 99 Dolar üyelik ile kullanılabilmekle birlikte firmanın her 2 yılda 1 prob değişim hizmetini de bu ücrete dahil olarak verdiğini ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim