Anlık Bildirim

Teknoloji Bakanı Varank’tan koronavirüs aşısı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak ayından bu yana aşı çalışmaları hakkında bilgi almak için bilim insanlarıyla bir kez daha bir araya geldi. Aşı konusunda ümitli olduğunu ifade etti.

Teknoloji Bakanı Varank’tan koronavirüs aşısı açıklaması! Tam Boyutta Gör

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilim insanlarıyla bir araya gelerek koronavirüsün tedavisine ilişkin Ar-Ge projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Aşı çalışmalarına odaklanıldığı duyuruldu.

Toplantıya Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerin yanı sıra TÜBİTAK ve üniversite yetkilileri katıldı. Yeni tip koronavirüse yönelik (Kovid-19) tanı ve aşı kiti geliştirmek için hangi adımların atılması gerektiği konuşuldu.

Aşı ve tanı kiti geliştirme konusundaki ilk toplantının 31 Ocak'ta yapıldığını anımsatan Bakan Varank, "Yani bu virüs sadece Çin sınırları içindeyken toplantıyı yapmıştık. O günden bu yana üniversitelerimiz ve araştırma altyapılarımız aşı geliştirme ve bu virüsle mücadele alanında daha odaklı, yoğun bir mesainin içine girdi. Bakanlığımız da bu araştırma geliştirme projelerini TÜBİTAK aracılığıyla fonluyor ve koordine ediyor. Spesifik olarak aşı konusunda mevcut çalışmalar ve ortaya çıkan yenilikçi fikirlerden netice alacağımız konusunda ümitliyiz.” diye konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9545 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mustafa varank, bakan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim